Задава се дъжд, а през следващата седмица - сняг

41986
Задава се дъжд, а през следващата седмица - сняг

Тази сутрин мъгли не са изключени на много места, но постепенно те ще се разнесат. Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд.

Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10° и 15°, малко по-ниски в крайните северозападните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде Агенция "Фокус".

17,5 градуса бяха отчетени в Ахтопол

Температурен рекорд е отчетен към 14.00 часа днес в Ахтопол, съобщи дежурният в Националния институт по метеорология и хидрологи за Б...

По Черноморието времето през деня ще е предимно облачно, но без валежи. Вятърът до обяд ще е слаб от югоизток, но към края на дена и умерен, вече от юг-югозапад. Максимални температури 12°-15°, температурата на морската вода е 7°-8°, вълнението ще е слабо, до 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде с разкъсана средна и висока облачност, но след обяд облачността ще започне да се вплътнява и снижава, обхващайки и билните части. Едва привечер над планините от Западна България ще завали дъжд. Преди обяд вятърът по-високите части ще е умерен, предимно от запад, чувствително засилвайки се към края на деня, вече от югозапад- юг. Остава топло, на 1200 м.н.в дневна температура около 10°, на 2000 м около 6°.

През първата половина от новата седмица времето ще остане топло за януари, но с повишена динамика на атмосферните процеси. В понеделник преди пладне все още на места ще превалява дъжд, но от запад облачността над много райони ще се разкъса и временно ще намалее. С ниска облачност ще остане покрай река Дунав и там дневните температури ще са по-ниски – до 5°-6°, докато в останалата част от страната максималните ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони, където ще духа умерен югозападен вятър, по-високи. Във вторник облачността отново ще бъде предимно значителна, на места ще превали дъжд, югозападният вятър в източните райони ще отслабне. Ще се задържи топло. В сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в планините над 1300 метра - сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество