Златанова: Заварих проекти, забавени с 33 месеца, работя, за да наваксам

13497
Златанова: Заварих проекти, забавени с 33 месеца, работя, за да наваксам
Снимка: БГНЕС

От началото на мандата си като министър и вицепремиер аз не наблягам особено много на това какво наследство съм заварила, защото много държа на приемствеността и много уважавам институциите, но така или иначе истината няма как да бъде скрита, заяви Зинаида Златанова пред депутатите от парламентарната правна комисия.

"Наследството, което заварих в Министерството на правосъдието не беше от най-добрите", добави тя.

Златанова потвърди: Текстът за незаконното заснемане отпада от НК

Нима мислите, че можем да измислим нов Наказателен закон, имайки предвид, че България има традиция на повече от 100 години на прилага...

"В Министерството на правосъдието, в специализираната администрация, бяха назначавани шофьори, в дирекцията, отговаряща за обществените поръчки нямаше нито един юрист. Заварихме натрупани дългове, неплатени данъци около 8-9 милиона лева, неразплатени договори с доставчици и изпълнители, включително и по договори, за които министерството е осъдено да се разплати. Намерихме и забавени проекти по европейски програми, някои от тях бяха забавени с 33 месеца", призна Златанова.

"Аз предпочитам да работя, за да наваксам всичко това, а не да се оплаквам, че наследството е тежко. Това не е моят стил и не е и стилът на това правителство", добави правосъдният министър.

"Следя с интерес и внимание изборът на съдебен инспектор. Аз съзнателно не се намесвам в процеса. Няколко пъти подчертах, че трябва да има нов съдебен инспектор, но нито по отношение на кандидатите, нито по отношение на процедурата на Народното събрание, не съм се намесила и нямам намерение да се меся", каза още правосъдният министър днес. Златанова съобщи, че най-късно до края на месец януари ще бъде представен анализ как работят съдебните изпълнителите в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...