"Демократична България" подава ръка на "Спаси София", за да работят заедно за столицата

10235
"Демократична България" подава ръка на "Спаси София", за да работят заедно за столицата
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" няма да подкрепи нито Йорданка Фандъкова, нито Мая Манолова на балотажа в битката за София. Това стана на нарочна пресконференция на политическото обединение относно резултатите от местните избори 2019 г. 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов припомни, че формацията е положила усилия да избегне разфокусирането на десните гласове и коментира воденето на преговори с неправителствената организация "Спаси София". Никога не сме разглеждали "Спаси София" като свои опоненти, аз го казах и при откриването на предизборната кампания, отбеляза Иванов. Всеки тръгна по своя път, но искам да призова да затворим страницата и да прекратим споровете. Каним нашите приятели от "Спаси София" да работим заедно в общинския съвет и да подкрепим заедно кандидатите ни за районни кметове. В близките дни ще инициираме среща с тях, заяви Христо Иванов.

Борислав Игнатов: Най-доброто предстои

"Най-доброто предстои". Това написа в личния си профил във Facebook в края на изборния ден кандидатът за кмет на София от „Демокр...

По думите му резултатът на "Демократична България" може да бъде окачествен като надграждане на ролята на политическото обединение. Ние направихме кампания, която успя да събере гласовете на демократичната общност в една удовлетворителна степен, посочи Иванов. Според него очакванията в София са били за голяма промяна. Съпредседателят спомена в тази връзка за правените паралели относно Будапеща и Истанбул. Христо Иванов обаче призна, че Демократите имат нужда очевидно още да съзряват. Той подчерта, че "Демократична България" гледа със сериозен хоризонт към следващите парламентарни избори.

Според Иванов обединението е излъчило силни кандидати по районите в София. Той каза, че формацията има големи амбиции за столицата. Иванов коментира, че в общинския съвет "Демократична България" ще има група, която ще се превърне в незаобиколим фактор.

Христо Иванов отбеляза, че не вижда в нито една от двете кандидатури за София (Йорданка Фандъкова и Мая Манолова) носител на дълбинната промяна на модела на завладяване на страната. Ние не можем да застанем политически зад нито една от двете, подчерта Иванов. Той още веднъж отбеляза факта, че избирателите на "Демократична България" са интелигентните и образованите хора на България. Иванов призова обаче за подкрепа по отношение на кандидати за районни кметове.

Снимка: "Спаси София"

Борис Бонев, "Спаси София", се гордее с резултата си предвид малките ресурси

В първата реакция след изборите независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев изрази удовлетворение от резултата от първото участи...

Кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов заяви, че хората могат да разчитат на него като общински съветник. Той поясни, че лично няма да гласува на балотажа в София в неделя.

Атанас Атанасов благодари на всички, които са подкрепили обединението на местния вот. На тези избори ние надграждаме нашата подкрепа. Ние сме извънпарламентарна политическа сила, а получаваме резултат, който е значително по-добър от някои парламентарно представени политически сили. В София имаме над десет балотажа за районни кметове. Имаме изключително стойностни хора, каза още генерал Атанасов.

От "Демократична България" отбелязаха с положителност и факта, че обединението вкарва общински съветници, които са ангажирани със зелените каузи, в столичния местен парламент.

Относно протестите на обединението срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, Христо Иванов посочи, че формацията има този дълг към българската държавност. "Ние сме тези, които имаме тежкия ангажимент да противостоим на путинизацията на България", поясни още Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София