Фандъкова каза, че МВР още не е приключило първия случай с украинското знаме и "Възраждане"

2956
Фандъкова каза, че МВР още не е приключило първия случай с украинското знаме и "Възраждане"
Снимка: БГНЕС

МВР продължава разследването по случая със сваленото украинско знаме от партия “Възраждане”. Припомняме, че миналата седмица флагът беше махнат от депутати на партията, които се издигнаха с вишка до офиса на кмета Йорданка Фандъкова. Това се случи пред очите на охранителите без да се намесват. 

"Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други. Тези симпатизанти са водени именно от тях. Ясно е, че хората имат различно мнения, но всеки има право на мирен протест. След вчерашния протест остана счупен автомобил и счупен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, допускат да има посегателство срещу националните институции", запита тя. Сигурна съм, че след установяване на нарушенията, ще има адекватни мерки от полицията. Това, което знам, е че все още органите на реда все още не са приключили разследването по първия случай, добави Фандъкова.

"Политиците правят ПР с тежката тема и ситуацията в Украйна, а украинското знаме, окачено на Столична община, е просто морална подкрепа", каза тя.

Още: За сваленото от "Възраждане" украинско знаме: В МВР цари безпросветна тъпота, смята адвокат Хаджигенов

Протест на "Възраждане", опитаха да свалят украинското знаме от сградата на Столична община (ВИДЕО) 

За сваленото от "Възраждане" украинско знаме: В МВР цари безпросветна тъпота, смята адвокат Хаджигенов

В МВР цари безпросветна тъпота. Така адвокат Николай Хаджигенов, депутат в 45 и 46 Народно събрание, коментира пред Actualno.com сканда...

Детските градини

"След часове е първото класиране за детските градини. Резултатите ще излязат следобед", заяви Фандъкова. По думите й кандидатстват около 23 600 деца, а около 2 600 от тях са деца, които посещават детски градини, но имат желание за преместване. Около 13 600 са обявените свободни места. Опитът сочи обаче, че винаги след първо класиране остават свободни места, затова има второ и трето класиране.

"Открити са 1200 нови места за децата в градините, но за съжаление те не е достатъчно. Търсят се варианти, където е възможно, да се откриват още допълнителни групи. Към момента се строят още 20 нови сгради. Така ще може да бъдат открити още 1500 места. Това, което сме направили за тази година е да отделим още 45 милиона за строителство. Най голям недостиг има в районите Красно село, Витоша, Триадица”, заяви кметът на столицата.

Тя допълни, че се търси решение и по въпроса с недостига на медицински сестри в яслите. По думите й вероятно ще се направи промяна в наредбата на Министерството на здравеопазването, която ще даде възможност на педагогически специалисти също да започнат работа в яслите. 

Фандъкова: Нужните количества газ за автобусите и "Топлофикация София" има до края на май

Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантир...

Йорданка Фандъкова коментира и кризата с градския транспорт на София

“От месеци настояваме за компенсации и всичко зависи от диалога с правителството. Изходът от кризата може да бъде решен с актуализацията на държавния бюджет. Ковид кризата и повишението на цените на горивата доведоха до 143 милиона лева дефицит. Семитките за разходите се увеличиха с 4 пъти, а компенсацията е около 30 процента”, заяви тя

Фандъкова добави, че към този момент няма да се намалява темпертурата на водата за потребителите на Топлофикация София. По думите ѝ, общината има увереното от страна на правителството, че топлоподаването няма да бъде спирано и че има достатъчно газ. 

Тя коментира и темата за чистотата на въздуха в столицата. “За последите три години София е в нормите. Общината работи по няколко направления. Подменен са стария транспорт, правим и безплатната подмяна на старите печки”, каза кметът.

Тя добави, че през последните 6 месеца няма активен диалог с правителството. По думите ѝ, последният път, когато се е видяла с премиера Кирил Петков е бил на 6 май и тогава са се разбрали да се видят за да обсъдят бъдещето на Топлофикация и градския транспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София