X
 
 

"Стрелбище" поиска отговори докога апетитът за небостъргач ще тормози квартала (ВИДЕО)

3194 0
photo of "Стрелбище" поиска отговори докога апетитът за небостъргач ще тормози квартала (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова
Пореден протест заради опасността да бъде построен небостъргач на ъгъла на булевардите "България" и "Петко Тодоров" се проведе в столичния квартал "Стрелбище".

Да отговорят на въпросите и да успокоят опасенията на хората дойдоха общинските съветници от ГЕРБ – зам.-председателят на Столичния общински съвет (СОС) Николай Стойнев, Михаил Владов, Силвия Христова, Ботьо Ботев, както и колегите им от БСП Николай Николов и Борис Цветков плюс общинския съветник Войслав Тодоров, който влезе в СОС като кандидат на партията на Георги Кадиев ПП "Нормална държава".

На съветниците бяха поставени много въпроси – най-вече каква е гаранция, че строителната компания НИКМИ няма да строи, няма ли начин СОС да отмени собственото си решение да направи заменка и да продаде през 2006 година имота-обект на строително намерение, какво се случва с движението по уличките "Дедеагач", "Майор Първан Тошев" и "Енос", което сега е двупосочно и създава много трудности, колко още време трябва да се чака за връзка между "Дедеагач" и "Майор Първан Тошев".

Основният отговор що се отнася до инвестиционното намерение беше категоричен – против сме, водените дела в съда (включително дело за нищожност на решението за заменка) и ще отстояваме позицията градинката да си остане градинка. По отношение на нищожността обаче беше направена забележка от гражданин – такава, след 1 година от издаване на решението, има само ако издалият я орган е некомпетентен да го прави или ако решението е базирано на несъществуваща правна норма, с което се усъмни, че делото е хвърляне на прах в очите, защото в случая и двете условия не са нарушени (във видеото след 27:00 минута). "Делото (бел. ред. - 292/2018 в Административния съд в София) е по протест на прокуратурата, запознайте се", опонира г-жа Силвия Христова, която е юрист по образование.

Снимка: Лицата на общинските съветници, които през 2006 година са инициатори на решението за заменка, с което НИКМИ получава апетитния имот!

За движението по трите улички Михаил Владов уточни, че трябва да има подписано от повече хора предложение за промяна на движението т.е. да стане еднопосочно, както беше преди появата на НИКМИ в ролята на инвеститор.

Всички въпроси и всички дадени отговори в цялата им пълнота можете да видите в долното видео:

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Прощаваме се с Жорж Ганчев

В столичната църква „Света София“ ще се състои поклонението пред политика Жорж Ганчев.  Известният общественик и политик...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...