Станислас Вавринка смаза шампиона Мъри и го изхвърли от US Open

5879
Станислас Вавринка смаза шампиона Мъри и го изхвърли от US Open

В истинско фиаско се превърна четвъртфиналния мач на US Open за настоящия шампион в турнира Анди Мъри. Шотландецът беше премазан от втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка с 3:0 сета - 6:4, 6:3, 6:2.

Показателно за това какво се случи в мача беше фактът, че Вавринка не даде нито една точка за пробив на Мъри за три сета. Дотук в турнира швейцарецът трябваше да спасява средно на мача по седем точки за пробив, което говори най-красноречиво за каква трагедия от страна на Мъри ставаше въпрос.

Бомба в Ню Йорк - Федерер загуби катастрофално от Робредо

В истинско фиаско се превърна осминафиналния мач на петкратния шампион на US Open Роджър Федерер срещу един от най-удобните му противни...

Вавринка дори не игра на върха на възможностите си и в доста моменти от мача най-силният му удар - бекхендът, го предаваше. За сметка на това обаче Станислас направи поредица от печеливши излизания на мрежата, като особено от бекхенд успя да вкара куп печеливши волета. Швейцарецът завърши със стил мача, като успя да измъкне сервис гейма си за мача от 0:30, пробивайки с два смача изумителната защита на Мъри, който като за последно се разтича, но твърде късно и твърде малко.

По отношение на играта на Мъри най-лошото беше движението му - шотландецът беше отпуснат, незаинтересован, а играта му с крака беше като на начинаещ тенисист. Сервисът също отсъстваше, като особено на втори начален удар Мъри буквално я караше на молитва - при 9 от 10 ретура на Вавринка Анди просто се опитваше "да избута" топката извън корта с поглед. Логично с такава игра Мъри нямаше шанс за нещо различно от разгромна загуба.

Отпадането на Мъри съвпадна с предвиждането на Actualno.com за представянето на шампиона на тазгодишния US Open.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com