19-годишният Ник Киргиос е хитът на четвъртия ден на Уимбълдън

36000
19-годишният Ник Киргиос е хитът на четвъртия ден на Уимбълдън

Австралиецът Ник Киргиос е изненадата на Уимбълдън. А двубоят му с опитния Ришар Гаске (Фр) стана мач на четвъртия ден на турнира. 19-годишният тенисист спаси 9 мачбола, за да стигне до победата с 3:6, 6:7(4), 6:4, 7:5, 10:8. Австралиецът е наполовина  грък и показа, че вече е може да се прави аналогия с легендарния  Пит Сампрас. Не само заради гръцките си корени, но и заради устойчивата и последователна игра, а също и пътя, който е поел към върха на световния тенис.

Николас Хилми Киргиос е роден в Канбера на 27 април 1995 г. Баща му - Георгиос е грък, а майка му Норлайла е малайзийка. Брат му Христос е адвокат, а сестра му Халимах - актриса. Ник печели титлата за момчета на Откритото на Австралия през 2013 г. Преди две седмици триумфира на турнира Нотингам Чаланджър и получи уийлд кард за Уимбълдън. С победата си над поставения под №13 в основната схема Гаске, тийнейджърът доказа, че е оправдал очакванията на организаторите на Уимбълдън.

Гришо - Долгополов е втори мач на корт №1

Григор Димитров излиза днес срещу Александър Долгополов (Укр) в третия кръг на Уимбълдън. Българинът ще играе на корт №1 около 17 часа....

Първоначално Ник се запалил по баскетбола,  спецалисти му предвещавали блестяща кариера. Но тенис-треньори го забелязали, когато е 12-годишен и Ник стъпва на корта. Достигането му до III кръг на Уимбълдън засега е най-големия успех в професионалната му кариера.

19-годишното момче е много впечатляващо за мен. Дойде много добре подготвен за  Уимбълдън. Успя да спечели турнира на трева Нотингам и показа забележителни способности, възхищават му се тенис-спецове. В третия кръг Киргиос излиза срещу 20-годишния Иржи Весли (Чех).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com