Безславна загуба за Григор Димитров в Монте Карло

4005
Безславна загуба за Григор Димитров в Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излезе във втория си мач от Мастърса в Монте Карло срещу коравия французин Жил Симон. Това беше съперник, срещу когото българинът имаше 4 загуби от 5 мача преди днешния двубой и днешният ден само затвърди превъзходството на Симон, който спечели с 6:4, 6:3.

Първият сет премина при сериозна борба, но за съжаление Григор беше доста пасивен в позицията си при ретур и това позволи на Жил Симон да води уверено играта, тъй като сервираше пръв. При 5:4 дойде и пробивът – при това на нула, след като Григор направи три поредни грешки и беше наказан с великолепна контраатака. Именно липсата на натиск от Григор върху непретенциозния втори сервис на Симон беше многократно отбелязана от коментаторите на Sky Sports.

Категорична победа за Григор Димитров на старта в Монте Карло

Рутинно и без особени драми първата ни ракета при мъжете Григор Димитров спечели в два сета срещу сърбина Филип Краинович на старта на ...

Във втория сет Димитров най-после успя да затрудни Симон на негов сервис и проби в петия гейм, след като стана малко по-агресивен на ретур и в точните моменти в разиграванията. За съжаление моментално Симон направи рибрейк, показвайки, че е цар в дългите разигравания. Този категоричен отговор на французина всъщност се превърна в серия от четири поредни гейма за него, която го изведе до победата. За Григор остана горчилката от поредния мач, в който той не намира начин да вдигне нивото на играта си. Миналата година Димитров стигна до четвъртфинал в турнира, което означава и загуба на доста точки сега, заради ранното отпадане.

Подробности от мача научете в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com