Цонга отново не успя да довърши мача си, Ферер отпадна от Уимбълдън

17913
Цонга отново не успя да довърши мача си, Ферер отпадна от Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Втори пореден мач на "Уимбълдън" на ракета номер едно на Франция Жо-Вилфред Цонга не успява да бъде приключен за един ден. Както и в първи кръг, мачът на Цонга беше прекъснат - този път заради тъмнина при резултат 9:9 гейма в петия сет.

Както предвиждаше Actualno.com, вторият мач на Цонга на "Уимбълдън" се превърна в истински Рубикон за французина. На два пъти той изоставаше със сет - 0:1 и 1:2, след като Куери взе първата и третата част в мача с 6:4 и 7:6 (4). Цонга се реваншира със 7:6 (2) и 6:3 във втория и четвъртия сет, но показателно за липсата му на вдъхновение, както и на по-слаба форма беше, че взривният французин успя да пробие само веднъж за четири сета началния удар на Куери. В петия сет на Цонга дори се наложи да спасява мачбол, след като 5:6 в негов ущърб французинът излезе смело на мрежата и с доста трудно воле спаси срещата. Преди това пък Куери демонстрира магията на тениса и направи от невъзможно малък ъгъл до мрежата минаващ, след много добро стоп воле на Цонга.За съжаление на зрителите обаче мачът беше прекъснат при 9:9 гейма заради настъпващата тъмнина.

Цонга завърши обрата срещу Мелцер на втория ден от мача

В един от крайно интересните мачове от първи кръг на „Уимбълдън” при мъжете, соченият за потенциално разочарование на турни...

Иначе днес голямата изненада при мъжете беше загубата на номер 7 в схемата Давид Ферер с 2:3 сета (7:6 (5), 0:6, 6:3, 3:6, 2:6) от Андрей Кузнецов. Ферер се намираше в частта на Григор Димитров, като между тях можеше да има мач на осминафинал. В трети кръг Григор излиза срещу много опасния и неортодоксален Александър Долгополов, който наниза 42 аса в мача си срещу Бенямин Бекер за победа с 3:1 сета (6:7 (4), 7:6 (0), 6:3, 6:4).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com