Джокович покори и Рим

12859
Джокович покори и Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

Новак Джокович няма спирка. При четвъртия си финал за годината на турнир от серията „Мастърс” световният номер едно завоюва четвърта титла – този път на клея в Рим. Преди това Ноле взе трофеите в Индиън Уелс, Маями и Монте Карло, както и Australian Open. Днес той победи с 6:4, 6:3 номер две в ранглистата – Роджър Федерер. Това беше трети мач между двамата за годината, и трите на финал. В Дубай, на бърз хард, спечели Федерер, но в Индиън Уелс и днес триумфира Джокович.

Освен всички други цифри, двамата решаваха с този финал кой еднолично ще е номер 2 по трофеи от серията „Мастърс”. Преди финала в Рим и двамата имаха по 23 титли от тази категория турнири, а първи е Рафаел Надал с 27 купи. Джокович обаче защити титлата си в италианската столица и не позволи на Федерер да вземе първата си титла в Италия.

Джокович срещу Федерер - и на финала в Рим

Роджър Федерер срещу Новак Джокович – на този сблъсък ще станат свидетели тенис феновете по цял свят за трети път през сезона. Ка...

Самият мач беше много качествен, но всички важни точки отидоха при Джокович. Той записа 19 печеливши удара при само 10 непредизвикани грешки, докато Федерер беше 24/23. Сърбинът оползотвори два от четири шанса за пробив, докато Федерер имаше само един и не можа да се възползва. Може би ако го беше сторил, мачът щеше да тръгне в различна посока, защото точката дойде при 4:4 гейма в първия сет, но Джокович успя да се защити след дълго разиграване от основна линия, в което постепенно натискаше бекхенда на Федерер, докато не го извади от играта.

Как се разви мача между двамата - научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com