Джокович смаза Надал в Доха и вдигна титла номер 60 в кариерата си

6947
Джокович смаза Надал в Доха и вдигна титла номер 60 в кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

В истинско клане се превърна очакваният с голямо нетърпение финал в Доха между световния номер едно Новак Джокович и големия му съперник Рафаел Надал, номер пет в ранглистата понастоящем. За пръв път в историята на тяхното съперничество Джокович поведе – с 24:23 победи, с което беше пробит един от големите рекорди на Надал – да има положителен баланс срещу най-големите на своето време. Победата с 6:1, 6:2 за Ноле означаваше и негова титла номер 60 в турнирите под егидата на ATP.

В Катар всички тенис фенове очакваха дали най-после испанецът няма да покаже нещо ново в двубоите срещу сърбина. Още в края на миналата година много се обсъждаше сеченият бекхенд, с който Надал се опитваше да си даде достатъчно време да е на позиция и да сменя темпото в играта срещу Джокович и който беше сочен за елемент, евентуално можещ да наклони везните в полза на испанеца. Вместо това обаче нещата протекоха по познат начин – пълна доминация на Ноле от основна линия, брутален бекхенд, с който тотално обезличи най-силното оръжие на Надал – изключителният топспин форхенд, както и добро разнообразяване с точни излизания на мрежата в решителни моменти. Показателна за крайния резултат е статистиката - 30 печеливши удара на Ноле срещу само 9 за Рафа!

Григор все така няма отговор за Федерер

Четвърти мача, четвърта загуба – това е статистиката на най-добрия български тенисист Григор Димитров в мачовете му със считания ...

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com