Федерер без проблеми се класира на финал на "Уимбълдън"

14903
Федерер без проблеми се класира на финал на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

Седмкратният шампион на „Уимбълдън” Роджър Федерер с лекота преодоля едно от лицата на младата генерация тенисисти Милош Раонич в три сета – 6:4, 6:4, 6:4, и си осигури финал на тазгодишния „Уимбълдън” – девети за него на този турнир. Там Федерер излиза срещу Новак Джокович, който по-рано днес отстрани в голяма драма нашия Григор Димитров.

Още в първия гейм на първия сет Федерер издебна все още незагрялия Раонич и го проби, като максимално се възползва от по-слабия процент първи сервис. След това, до края на сета, Маестрото просто задържаше своето подаване, макар да му се наложи, за 5:3, да поработи повече, за да не допусне връщане на пробива.

Федерер с лекота стигна до трети кръг на "Уимбълдън"

Седемкратният шампион на „Уимбълдън” и рекордьор по седмици на върха в ранглистата Роджър Федерер премина без никакъв пробл...

В началото на втората част вече личеше, че Раонич ще се държи в мача само заради мощния си сервис и силния форхенд – той се движеше далеч по-зле от Федерер, който прилагаше пълната палитра на уменията си – сечени и лифтирани удари, смяна на темпото, блок ретури, къси топки и често вадеше Милош от удобната зона. За малко Роджър не проби при 1:1 гейма във втория сет, когато се добра два пъти до дюс след изящни разигравания, при едно от които направи толкова късо воле, че Раонич за малко да бутне стола на съдията в опита да стигне топката. Все пак младият канадец се спаси благодарение на сервиса си.

Логичното се случи в деветия гейм на сета, когато сервисът на Раонич пак изчезна, Федерер го вкара в разигравания и съответно по-голямата класа на швейцареца се прояви – 0:40. Роджър проби от втория опит, с изящен бекхенд по правата, а след това затвори сета за 6:4, показвайки страхотен рефлекс на мрежата при 30:30.

В третия сет нещата вървяха напълно гладко на сервис за двамата до 4:4 гейма, но вече за всеки беше ясно, че Раонич много трудно ще пробие Федерер. И точно тогава, както във втория сет, сервисът на канадеца изчезна, Федерер го вкара в разигравания, направи му минаващ удар за 0:30, след като Раонич беше на метър от мрежата и можеше да играе където иска, но швейцарецът го разгада и издебна. Това направо срути канадеца и пробива дойде – пак от втори опит след 0:40, като на решителната точка Раонич изстреля форхенда си далеч в аут след сечен ретур от бекхенд на Федерер – 5:4 и сервис на швейцареца за мача. За Маестрото това беше лесна задача и както във втория сет взе решителния гейм на 30, след като направи една груба грешка, но тя не беше решителна. Така Федерер стигна до финала, като загуби само веднъж сервиса си - в четвъртфинала срещу Вавринка, където загуби сет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com