Григор Димитров: Искам да съм по-постоянен играч

42708
Григор Димитров: Искам да съм по-постоянен играч
Снимка: БГНЕС

След края на изтощителния сезон в тениса, първата ракета на България Григор Димитров, който завърши на рекордното за него и за българския тенис 23-то място в ранглистата на ATP, даде пресконференция.

Григор оценява постигнатото през този сезон с 5,50 - най-вече заради това, че спечели първата си титла на ниво ATP.

Григор Димитров завършва годината като номер 23 в света

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще завърши годината под номер 23 в световната ранглиста, което е негов личен реко...

„Това беше много добър сезон за мен, най-силният в кариерата ми", заяви Григор. "Чувствам се добре, спечелих важни мачове, първата си титла. Сега ми предстои кратка почивка и започвам наново с надпреварата в Бризбейн. С треньора сме си набелязали няколко неща, върху които да се концентрираме и да поработим повече. Искам да стана по-постоянен играч и да постигна още повече успехи. Ще се подготвям в Лос Анджелис, защото ми харесва времето в Калифорния", обясни през смях Димитров, цитиран от Стандарт Нюз.

Според българина заслугата за успеха му на турнира в Стокхолм не е само негова, а и на семейството му и неговия треньор. „Отношението към мен вече е по-различно - не само от страна на организаторите, но и на всички", категоричен е Гришо. "Публиката също ми помага много, когато всички скандират моето име, както беше на мача с Джокович в Мадрид, а и в Париж. Не бих казал, че се чувствам звезда, все още не съм покорил върха, който искам. Целта ми след титлата в Стокхолм е една - турнирите от Големия шлем. Ако това е "Уимбълдън" - чудесно, ако не - който падне първи. Ако играеш добре, класирането в ранглистата си идва от само себе си".

Димитров не пропусна да обяви, че преди всичко е българин и се чувства горд от този факт.

„Никога не съм се срамувал и не съм имал проблем с това. Ако не друго, сега поне доста хора научиха къде е България на картата, което значи много", сподели Димитров. "Никога не е обсъждана възможността да се състезавам за друга държава".

Най-хубавия момент за тенисиста през 2013-а безспорно е спечелването на титлата в Стокхолм.

Григор определя победа на Шарапова като най-запомнящ се за него спортен момент

"Най-запомнящият се момент в спорта за мен е победата на приятелката ми Шарапова на Уимбълдън през 2004 година", каза Григор Димитров...

„След успеха в Стокхолм не съм празнувал, защото трябваше да пътувам на следващия ден. Веднага след мача обаче отидох във фитнеса, изненада журналистите Григор.

Според него само с постоянство през цялата година би сбъднал другата си мечта, а именно да стигне и до финалния Мастърс в Лондон. Той разкри още, че преди турнира в Стокхолм не е бил във форма и кондиция, но въпреки това е спечелил.

Димитров бе категоричен, че е бил напрегнат по време на мача с Федерер.

„Мисля, че това напрежение го имаше и от двете страни. Той не е по-различен от другите - има повече титли и повече опит, но той е играч като всички. Беше интересно от емоционална гледна точна. Психически бях по-изморен, отколкото физически. Разбрах кои са нещата, които следващия път трябва да направя по-добре. Няма да му се дам. Трябва да призная, че ми беше смешно в началото на мача. Сега, след като играхме един срещу друг, нека другите да преценят дали има прилика и основание за сравненията. Лично аз не се дразня. Думите на Федерер на мрежата след мача бяха: "Продължавай да работиш в същия дух и успех през сезона", заяви още Димитров, но добави, че великият швейцарски ас му е казал и още нещо, което обаче иска да запази за себе си.

Гришо разкри също така, че негативните коментари в медиите рядко стигат до него, но пък още повече го окуражават. Димитров завърши пресконференцията с думите, че има нужда от малко почивка.

Микаел Льодра похвали Григор Димитров

"Григор Димитров е невероятно здрав физически в момента, намира се в добра форма и това реши мача", коментира французинът Микаел Льод...

„От толкова пътувания просто имам нужда да нямам какво да правя. Да знам, че като се събудя, не трябва да ходя във фитнеса, че нямам задължителна тренировка. Това е най-ценно за мен, допълни той. Гришо успокои медиите, че вече е физически достатъчно силен, за да може да изиграе мач от четири сета, а в момента работи издръжливостта си за петия сет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com