Григор Димитров изтегли лош жребий в Монте Карло

31763
Григор Димитров изтегли лош жребий в Монте Карло
Снимка: Getty Images / Guliver

Крайно неприятен жребий беше отреден на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров на старта на първия клей Мастърс за годината - този в Монте Карло.

Димитров влезе в четвъртината на осемкратния шампион на турнира Рафаел Надал, а първият му съперник ще е испанец - Марсел Гранойерс. Това ще бъде трети двубой между двамата, а до момента намиращият се под номер 38 в света испанец има предимство от 2:0 победи - 6:4, 2:6, 7:5 на Чалънджър в Сеговия през 2009 година и 6:4, 6:4 на Мастърса в Монреал през изминалия сезон още в първия кръг на турнира тогава.

Надал си спомни с уважение за мача с Григор в Монте Карло

"Григор Димитров е страхотен играч", каза Рафаел Надал по повод предстоящия си мач с българина на осминафиналната фаза от турнира в Син...

Ако Григор победи Гранойерс, във втори кръг ще играе или с Ярко Ниеминен, или с квалификант. В трети кръг обаче най-вероятно ще го чака едно от съвременните клей чудовища - Давид Ферер. А на евентуален четвъртфинал - Рафаел Надал, точно както миналата година.

Жребият за основната схема събра Федерер и Джокович в една и съща половина т.е. двамата могат да се срещнат на полуфиналите, а втората полуфинална двойка може да се превърне в повторение на финала на Australian Open между Надал и Вавринка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com