Григор Димитров мина рутинно през Йежи Янович

10407
Григор Димитров мина рутинно през Йежи Янович

Първата ни ракета Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърса в Рим. Григор надделя с 6:3, 7:6(4) над поляка Йежи Янович. Следващият противник на нашето момче ще се реши от мача Фабио Фонини - Стив Джонсън.

Първият сет се реши от един пробив – в шестия гейм. Тогава Григор започна с чудесна къса топка, Янович наниза две непредизвикани грешки и стана 0:40. Полякът спаси първите две точки, но на третата направи двойна грешка.

Тенисистите ни запазват позиции в ранглистите, Надал е вече седми

Сериозни промени настъпиха в световната ранглиста при мъжете след приключването на четвъртия за годината Мастърс турнир – този в ...

Във втората част Григор можеше да пробие в петия гейм, но Янович успя да се измъкне сух от опасния момент. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където българинът първи направи минибрейк, но Янович го върна за 3:3 точки след мощна поредица от форхенди по обратния диагонал. Първата ни ракета пак взе аванс за 5:3 точки, след пропуск на Янович от форхенд, а полякът сбърка и още веднъж за 6:3 точки – три мачбола, два поредни на негов сервис. И нашето момче затвори мача при втория опит – 7:4. Най-впечатляващото в мача беше, че българинът не даде нито една точка за пробив на нервния и предпочитащ да играе с единични и мощни удари поляк.

Всички подробности от двубоя на българина на живо вижте в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com