Григор Димитров рухна срещу Бердих и напусна Мадрид

17176
Снимки: Getty Images/Guliver

Трети кръг – това засега е максимумът на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Днес той загуби от шестия в света Томаш Бердих с 6:3, 3:6, 2:6. В досегашните им мачове Григор не беше допускал загуба – две срещи, две победи, като първата беше още през 2009 година на турнира в Ротердам, а през 2012 година дойде и успех за нашето момче над чеха на Мастърса в Маями. И двата успеха бяха в три сета, като традицията се спази и днес, но този път чехът се поздрави с успеха.

Първи сет

Гришо срещу Бердих около 15,00 часа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза днес срещу поставения под №6 в схемата Томаш Бердих (Чехия) в опит за пръв път в ...

Григор започна с гейм на 40, след като водеше 40:0, но Бердих в три поредни разигравания демонстрира прословутата си мощ и показа, че днес нашето момче ще трябва да играе на предела на възможностите си, ако иска да победи.

Предвид силовата игра на Бердих за Григор беше много важно как ще играе от сечен бекхенд. И нашето момче първо получи възможност „да пусне кръв” – още в четвъртия гейм, когато Бердих направи двойна грешка и резултатът стана 15:40. Чехът спаси първата опасност с ас, но при втората точка за пробив изблъска форхенд на метри в аут, а след това българинът затвърди пробива, завършвайки гейма си с ас – 4:1. Този аванс се оказа напълно достатъчен за нашето момче, което не позволи на Бердих дори да си помисли за връщане на пробива и завърши сета в стил – с ас за 6:3.

Втори сет

Вторият сет продължи с доминация на сервиращите, но все пак Григор стоеше малко по-добре на ретур от Бердих. И с оглед ситуацията крайно изненадващо чехът стигна пръв до шанс за пробив след като съдията на стола даде в аут форхенд на Григор, който лайнсменът призна първоначално за добър. Григор се спаси, но Бердих стигна до още два шанса за пробив и от трети опит дочака грешка на българина от бекхенд след дълго разиграване – 2:4.

Григор Димитров преживя катарзис, но успя да се измъкне по шампионски

В мач, който се оказа изключително труден тест, Григор Димитров успя да обърне играещия с уайлд кард румънец Мариуш Копил и да си осигу...

Подобно на Григор през първия сет и на Бердих му дойде настроение след реализирания пробив, като започна да удря все по-силно топката. Въпреки това българинът на два пъти стигна до дюс в седмия гейм, но чехът вече играеше на върха навъзможностите си и успя с много мощ и малко шанс да измъкне подаването си. Това се оказа достатъчно за него и той затвори сета с 6:3 гейма.

Трети сет

Предимството за Григор сега беше, че той щеше да сервира първи. За огромно нещастие обаче Димитров допусна сериозен спад точно в този момент, наниза три непредизвикани грешки и Бердих стигна до 0:40. Българинът спаси първите две възможности след хитра къса топка и смач, но при третата Бердих дръпна спусъка от форхенд и Григор не можа да върне топката – пробив за чеха.

Още в следващия гейм Бердих опита „да върне услугата” с две непредизвикани грешки, Григор успя да си издейства 15:40 след невероятно тичане и надлъгване на мрежата, но профука и двата си шанса след несериозни ретури и то на втори сервис на чеха. Това буквално срина Димитров и той веднага допусна нов пробив след порция непредизвикани грешки. Двата пробива аванс вече бяха твърде много и опитният Бердих с лекота затвори мача.

Федерер напусна Мастърса в Мадрид, чака жена му да роди

Тенисистът Роджър Федерер напусна Мастърса в Мадрид и си тръгна към родната Швейцария. Причината била, че съпругата му Мирка може да ро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис