Григор Димитров впечатлява - ще играе с Роджър Федерер на US Open

21006
Григор Димитров впечатлява - ще играе с Роджър Федерер на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изглежда прероден на тазгодишния US Open и след нова трисетова победа, този път над младия австралиец Алекс Де Минор – 7:5, 6:3, 6:4, си осигури мечтан мач – на четвъртфинал, срещу 20-кратния шампион от турнирите на Големия шлем и петкратен шампион в Ню Йорк Роджър Федерер. По-рано днес Федерер прегази Давид Гофен с 6:2, 6:2, 6:0.

Първият сет от осминафинала на Димитров премина много оспорвано, като Григор трябваше да показва характер още във втория си сервис гейм, когато изпусна нещата от 40:15 в своя полза и се стигна до точка за пробив, но той я отрази с ас. В крайна сметка българинът измъкна много важния гейм и водеше постоянно в резултата, тъй като сервираше пръв. А Де Минор показваше признаци на умора след тежкия мач с Кей Нишикори и лека-полека Григор все повече го затрудняваше, като го караше отново и отново да играе форхенд при коварен, подсечен бекхенд. Това даде резултат в гейм номер 12, когато Димитров се добра до сетбол на сервис на австралиеца и го накара да сбърка точно с добра постановка на сечен бекхенд.

Григор Димитров влезе във втората седмица на US Open със стил

7:5, 7:6 (8), 6:2 - това е цифровото изражение на втората победа след игра на Григор Димитров на тазгодишния US Open. Нашето момче успя...

Вторият сет почна мечтано за Димитров – пробив още в четвъртия гейм, отново след грешка от форхенд на австралиеца, като добрата новина стана факт пак при първия открил се шанс. Особена наслада достави на всички привърженици на Григор седмия гейм, който тръгна лошо – 0:30, но Димитров наниза четири поредни точки, като с форхенд-убиец по диагонала направи 40:30, а после с бекхенд топспин от движение по правата разстреля взелия предимство в разиграването Де Минор. Така че логично и този сет отиде в сметката на Димитров – с гейм на 15, за 6:3.

Логично натискът на Григор продължи и в третия сет – още във втория си сервис гейм Де Минор трябваше да минава през равенство, а в третия Григор имаше шанс да пробие, но австралиецът показа характер и се измъкна. Но Димитров продължи да натиска, стигна до 15:40 още в следващия сервис гейм на Де Минор – отново след умна игра от сечен бекхенд, обаче австралиецът спаси и това с много атакуваща игра – за да се пропука при третия шанс, когато отново тръгна към мрежата след сервис и беше наказан със сечен бекхенд–ретур ниско в краката - 4:3 за Григор. 

Оттук-нататък българинът трябваше да вземе два сервис гейма - и той го стори, с по два гейма на 30! А в интервюто след мача, на корта, сподели, че ще се наслади на победата, а след това ще мисли за Федерер!

Пълни подробности от големия успех научете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com