Григор се завърна на победния път и постигна първи успех на клей за сезона

3797
Григор се завърна на победния път и постигна първи успех на клей за сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна успешно участието си на втория за годината турнир на клей от серията „Мастърс 1000” в Мадрид. Гришо преодоля коравия германец Филип Колшрайберв в два сета, с 7:6 (7), 6:4.

Българинът не показа най-доброто, на което е способен, но въпреки това остана стабилен в тежките и ключови ситуации в срещата и се поздрави с успеха. Григор започна много уверено срещата и в първите два сервис гейма загуби само една точка. Въпреки по-доброто начало обаче, Колшрайбер бе този, който стигна пръв до пробив в петия гейм. Димитров регира мигновено и върна пробива още в следващия гейм.

Гришо и Мария Шарапова отново сияят от щастие заедно (СНИМКИ)

Григор Димитров и бившата му приятелка Мария Шарапова показаха, че продължават да поддържат доста топли отношения. Двамата участват в д...

В десетия гейм Григор изпусна два сетбола на сервис на Колшрайбер, което вдъхнови германеца и той докара нещата до тайбрейк. Там отново българинът изпусна три поредни сетбола, от които този при 6:5 точки беше на собствен сервис, но при 8:7 не сгреши и затвори сета с ас.

Григор започна перфектно и втория сет, като успя да постигне пробив още в първия гейм, а в следващия и го затвърди. В седмия гейм германецът поведе за първи път в сета при 4:3, а в следващия гейм можеше да стигне и до нов пробив, но българинът спаси брейкбола и изравни за 4:4.

Деветият гейм бе ключов в мача, когато Колшрайбер водеше с 40:15, но допусна неочакван спад в играта си. Двойна грешка и още две непредизвикани от форхенд дадоха шанс за пробив на Димитров. Той бе спасен, но след това нови две грешки на 33-годишния тенисист бяха наказани от Григор - 5:4. В следващия гейм, сервисът на Димитров бе на ниво и това му помогна да затвори срещата и да постигне първа победа на клей за тази година.

Повече подробности четете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com