Пиронкова отпадна от Турнира на шампионките

39510
Пиронкова отпадна от Турнира на шампионките
Снимка: БГНЕС

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби и втория си мач от Турнира на шампионките, което окончателно отряза шансовете ѝ да продължи в елиминационната фаза. Днес Пиронкова отстъпи на Елена Веснина с 1:2 сета – 2:6, 6:4, 0:6.

Двубоят започна ударно за Веснина – пробив и преднина от 2:0 гейма за рускинята. Последва и още един шанс за нея, но Пиронкова се спаси и стигна до 0:40 в шестия гейм. Точно тук обаче Веснина демонстрира характер и спечели пет поредни точки, а след това взе и следващите два гейма след солидна порция борба, но важните точки отиваха непрекъснато за рускинята.

Иванович победи убедително Пиронкова

Цветана Пиронкова започна със загуба участието си в Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Първата ни ракета при дамите падна с 0:6,...

С развитието на мача Цвети постепенно заиграваше все по-добре, а на старта на втория сет играта бе напълно равностойна, но първа до пробив стигна Веснина, която след серия от печеливши удари спечели подаването на противниката си и поведе с 3:2 гейма. Отговорът на Пиронкова този път беше мигновен и още в следващия гейм успя да върне пробива пасив, не и без помощта на допусналата няколко грешки рускиня, информира Tenniskafe.

Ключовият момент в този сет бе при 4:4, когато Цвети отрази брейкбол, а в следващия гейм играта на световната номер 25 буквално рухна и Веснина просто не можеше да вкара топката в корта, а всичко свърши с двойна решка на сетбол, дошъл след страхотен бекхенд уинър от ретур.

Началото на третия сет се забави с близо 8 минути, тъй като Веснина реши да смени екипа си, а при подновяването на играта ситуацията на корта вече бе коренно различна. Рускинята се бе съвзела от негативните емоции в края на втория сет и в началото на третия почти не допускаше грешка, докато Пиронкова не можеше да уцели корта. Последваха цели шест поредни гейма в полза на правещата каквото си поиска Елена Веснина и втори загубен сет на нула за Цвети в двата ѝ досегашни мача на Турнира на Шампионките.

 

Пиронкова в компанията на Иванович, Стоусър и Веснина

Цветана Пиронкова попадна в група "Средец" на Турнира на шампионките, предаде репортер на БГНЕС. Жребият определи в групата на Цвети д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com