Рекордно класиране за Григор Димитров в ранглистата на ATP

66310

Първата българска ракета Григор Димитров се изкачи с 6 позиции напред и стартира настоящата седмица като тенисист №22 в световната ранглиста на АТР.

Първата ни ракета вчера сътвори исторически подвиг и хвърли в еуфория хиляди български фенове на спорта, като елиминира третия в света Давид Ферер, за да вдигне първа купа в кариерата си - трофеят в Стокхолм. 22-то място на 22-годишния Димитров е рекордно за него в класацията.

Лидер при мъжете продължава да е Рафаел Надал, втори е Новак Джокович, а Ферер запазва третото си място. В Топ 10 настъпват две размествания. Роджър Федерер измества Томаш Бердих от шестата позиция, а Станислас Вавринка минава с една напред и е 8-ми за сметка на Жо-Вилфред Цонга. След седмица предстои последния турнир от серията Мастърс за годината - състезанието в зала "Берси" в Париж. Ако там Джокович вземе трофея, а Надал не достигне до финал, то сърбинът ще си върне първата позиция в ранглистата.

Той успя – първа титла за Григор Димитров в турнир на ATP

2:6, 6:3, 6:4 – това, което цяла България чакаше да се случи, най-после стана факт. Григор димитров стана първият български тенис...

През тази седмица Григор е заявил участие на турнира в Базел, като там първият му съперник ще е ветеранът Радек Щепанек, с когото трябва да играят в сряда (23 октомври). Григор е в една четвъртина с идола си Роджър Федерер, а двамата могат да играят на четвъртфинал, като евентуален супер мач между тях ще се състои в петък, 25 октомври.

При жените, обаче, нямаме повод за радост. Цветана Пиронкова загуби мястото си в Топ 100, като отбеляза спад с 19 позиции и сега е 118-а. Начело при дамите е Серина Уилямс, следвана от Виктория Азаренка, Маша Шарапова, Агнешка Радванска и На Ли.

Утре, 22 февруари, започва заключителният турнир на осемте най-добри тенисистки на WTA. През следващата седмица пък стартира Турнира на шампионките, който ще се играе в зала "Арена Армеец", а в него участие ще вземе Пиронкова благодарение на "уайлд кард".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис