С воля и агресия Пиронкова е на 1/4-финал на US Open

4458
С воля и агресия Пиронкова е на 1/4-финал на US Open
Снимка: Guliver/GettyImages

Изумителното представяне на Цветана Пиронкова на US Open продължи с пълна сила по време на осминафиналите, след като българката изкова много тежка, но още по-сладка победа с 6:4, 6:7, 6:3 над Ализе Корне в мач, в който родната представителка трябваше да мине през 9-те кръга на Ада в 3-часовата битка на корт "Луис Армстронг". 

Въпреки че не е играла в професионалния тенис тур от 2017 година, и по-точно от Уимбълдън, пловдивчанката показа най-добрата си игра срещу представителката на Франция и, въпреки спадове най-вече във втория сет, показа доминираща игра на "Луис Армстронг Арена", с което за пръв път се класира на четвъртфинал на US Open! 

Джокович изненадващо беше дисквалифициран от US Open

Световният номер 1 Новак бе дисквалифициран то турнира от Големия шлем US Open, след като удари неволно с топка лайнсмен. Големият фав...

Корне започна с пробив в своя полза, но бързо Цвети успя да набере скорост и не само изравни, но реализира и втори пробив с отлична и най-вече разнообразна игра, включваща много добри излизания при мрежата - 6:4. 

Пиронкова пренесе отличната си игра и във втория сет, когато стигна до ранен пробив и играеше така, сякаш Корне няма никакъв шанс за обрат. Последва обаче спад в играта на Цвети, докато Корне се мобилизира напълно и спечели 4 поредни гейма и водеше с 40:15 за 5:2 в нейна полза. 

Точно в този момент обаче започна серията на Пиронкова. Тя стигна до равенство, а в последствие и до пробив и защити подаването си за 4:4. Последва маратонски 12-минутен гейм, в който при 3-ата точка за пробив в полза на българката Корне направи двойна грешка - пробив и шанс за затваряне на сета. 

Това обаче не стана, като след 40:30 Пиронкова направи 3 поредни непредизвикани грешки и предаде подаването си. Това обаче не оказа сериозно влияние на психиката на Цвети, която още в следващия гейм стигна до ри-брейк и отново сервираше за мача. За втори път обаче българката не сполучи и беше пробита, което доведе до тайбрек. 

Цветана Пиронкова се класира за осминафиналите на US Open

Цветана Пиронкова продължи с великолепното си представяне на турнира от Големия шлем US Open, достигайки до осминафиналите след успех н...

В него Пиронкова беше пречупена и предаде сета в полза на Корне, въпреки че беше два пъти на сервис, за да спечели мача. Ситуацията стана още по-тежка, когато Корне проби за 1:2 в решаващия сет, но Пиронкова успя да се върне в мача.

Цвети реализира бърз рибрейк, а увереността в сервисите ѝ се възвърна с пълна сила. Тя пропусна няколко точки за пробив, но на свой ред не остави на Корне да се надява на пробив, като беше безапелационна на начален удар. Така при 4:3 Пиронкова реализира пробив и спечели следващото си подаване на 0 - 6:3 в сета и тежка, но много сладка победа за Пиронкова. 

Българката регистрира цели 46 уинъра на своята сметка и спечели 111 срещу 101 точки срещу своя опонент в днешната среща. В следващия кръг пък Пиронкова се изправя срещу фаворит №1 в турнира - Серина Уилямс. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com