Звездите говорят: Вавринка е по-освободен психически, Григор е по-силен физически

6045
Звездите говорят: Вавринка е по-освободен психически, Григор е по-силен физически

11:30 часа българско време - днес Григор Димитров излиза пръв на корта в Монте Карло, в третия си мач от тазгодишния първи Мастърс на клей. И този път препятствието е много голямо - действащият шампион в турнира и номер девет в света Станислас Вавринка. Нека видим какво вижда Actualno.com в капризната кристална топка на близкото тенис бъдеще.

Звездите говорят

Звездите говорят: Григор да се възползва от емоцията на Фонини

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя крайно труден ден в спортен аспект вчера, след като надделя в истинска драма сре...

Астрологията е категорична - Варвинка ще има превъзходство що се отнася до умствената нагласа в мача, а ако спечели, това ще се пренесе и до края на турнира. Швейцарецът е в настроение за повече творчество в играта и интуитивно усеща какво ще направи противника му, което му позволява често да една крачка напред, а в тениса това е много. Много хубаво обаче не е на хубаво - когато нещата се получават лесно, може да дойде отпускане, а звездите сочат, че при Вавринка силният старт би означавал точно това - разсейване с развитието на мача. Освен това точно сега швейцарецът е измъчван от някакъв проблем, който допълнително може да го разконцентрира в играта. Силата му ще е в интуицията.

При Григор се наблюдава подем във физическата му форма. Твърде вероятно е приятелката му да му е дала ценни съвети за този мач и ако ги спази, именно те може да му помогнат да вземе победата.

Спортната гледна точка

Балансът между Димитров и Вавринка е в полза на швейцареца – 2:1 победи. Всеки път, когато Станислас е печелил срещу Григор при формат два от три сета, той го е правил в три сета.

Григор Димитров най-накрая удари тенисист от топ 30

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа един от най-силните си мачове от началото на сезона, след като стигна до сравнит...

Сегашният мач се очертава изключително сложен и вероятно ще се реши от дребните детайли. Първият много важен детайл е как ще функционира ретурът на Григор при сервис по правата. Именно плоският начален удар по правата с всичка сила е любим на Вавринка. Затова и когато Димитров е в дюс полето, на голямо изпитание ще е поставен бекхенд ретурът му, а той е може би най-слабата част в играта на нашето момче. Окуржаващ факт е, че Вавринка вкара много нисък процент първи сервис срещу Хуан Монако – само 44 на сто.

Вторият много важен детайл е бекхендът. Това е любимият удар на Вавринка и безспорно той притежава най-силния като скорост бекхенд с една ръка. Швейцарецът обича много лифтирания, атакуващ бекхенд по правата и е майстор на този удар. Затова и Григор трябва да се стреми да играе повече на форхенд – там той има малко предимство.

Като моментна форма нещата също не изглеждат много обнадеждаващи. Вавринка направи силни първи два месеца – титли в Ченай и Ротердам, полуфинал на Australian Open. На Мастърсите в Индиън Уелс и Маями традиционно Стан падна рано – във втори и трети кръг съответно, а това предполага, че сега отново ще тръгне нагоре, което е много характерно за него. Той често прави два-три силни турнира, после сякаш си взима почивка за две-три състезания и следва ново избухване. Григор пък след Australian Open няма нито един силен турнир и едва в Монте Карло нареди две поредни победи след Мелбърн, което може би означава, че ще му трябва още малко време, за да стигне върхова форма.

Прогноза: Победа за Вавринка в три сета

Обеден мач за Григор в Монте Карло, вижте как стигна дотам (Видео)

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се справи в епична драма с испанеца Фернандо Вердаско в първи кръг от Мастърса в Монте Кар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com