Защо БСП не разбрала, че неин съветник е съдружник с Очите - не бил казал

8252
Защо БСП не разбрала, че неин съветник е съдружник с Очите - не бил казал
Снимка: БГНЕС

Неприятен факт е, че новината се потвърждава – така адвокат Евгений Мосинов, лидер на БСП в Общинския съвет в Бургас коментира случилото се с общинския съветник на "червените". Мосинов обаче уточни, че БСП "отправила покана" Бенчев да си подаде оставката, което било нормална европейска практика.

Надявам се г-н Бенчев да подаде оставка – ако не го направи, имаме други политически механизми, като изключване на групата, добави бургаският лидер на БСП.

Топ прокурор не го вълнува каква точно е процедурата за екстрадиране на Очите, щял да си дойде

Честно казано това не ме интересува. Така по време на импровизирана пресконференция ръководителят на Специализираната прокуратура Иван ...

На изричен въпрос, че отдавна се знае, че "Аркус - Сигурност", която е собственост на Бенчев и в която Митьо Очите е консултант и защо БСП досега нищо не е казвала, отговорът беше – той не е декларирал притежанието на тази фирма. "Когато имаме възможност, ще искаме обяснение от г-н Бенчев за служебните му отношения с Митьо Очите, които се оказаха не само служебни", добави Мосинов.

Явно поведението и фигурата на г-н Бенчев са многопластови. За нас ситуацията е изключителна изненадваща, каза Мосинов пред Нова телевизия, като не забрави да заяви, че Бенчев в работата си в БСП действал само положително. Мосинов обяви и, че "не може да сме категорични, че той е само спонсор на БСП", като даде примери, че Бенчев спонсорирал много начинания в Община Бургас.

Кой е Евгений Мосинов?

В няколко материала на сайта за журналистически разследвания "Биволъ" Мосинов е сочен като свързваща фигура що се отнася до бившия кмет на Царево Петко Арнаудов. По онова време Мосинов е юристконсулт на Община Царево. Припомняме, че заради Арнаудов имаше протести в защита на парк "Странджа". Фрапиращ е случай, при който одитен доклад на АДВФК за Община Царево от август 2005 година показва 105 нарушения на закона що се отнася до заменки на общински имоти.

БСП побърза да се разграничи от свой общински съветник, арестуван заради Митьо Очите

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП побърза да се разграничи от общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който е един от ...

При БСП лицемерието е много по-голямо – това е партия, пълна с милионери, правещи се на социалисти, заяви директно главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов, който добави, че е публично известно, че социалистите подкрепят основно т.нар. "зърнари" – едри собственици и производители на зърно, през които минават много пари. А генерал Кирил Радев изрази съмнение, че може и да не се стигне до обвинения срещу групата на Митьо Очите. В тази насока Ангелов коментира, че обявената от ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев информация, че било намерено "черно тефтерче" на Бенчев, в което пишело колко пари се дават на Митьо Очите, не представлява нищо без съответните свидетели, които да потвърдят. Дано този път наистина да има нещо, добави журналистът.

На снимката: Евгений Мосинов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com