Един необикновен хотел, вграден в "Боинг-727" (ВИДЕО)

76931
Един необикновен хотел, вграден в "Боинг-727" (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Ако някога сте си мечтали да живеете на изгубен остров, в разбил се самолет, то този необичаен проект, реализиран в околностите на Кепос, Коста Рика, е билетът за отпътуване към това приключение. Разположен до "Национален парк Мануел Антонио", "Коста Верде курорт" представлява хотел, който е вграден в самолет "Боинг-727" от 1965г.

Това е един от най-необичайните проекти реализирани в Коста Рика. В миналото самолетът е изпълнявал полети на компании в Южна Африка и Колумбия, но днес е реконструиран и превърнат в компактен хотел, от чиито стаи се разкриват приказни гледки към плажа и океана.

Когато жизненият цикъл на въздушното превозно средство бил към своя край и наближавало времето за бракуването му, група инвеститори го закупили и изнесли от самолетното гробище на Сан Хосе. Той бил разглобен на пет части, които били транспортирани до джунглите на Мануел Антонио и бил възкресен под формата на хотел. Проектантите го разположили върху висок пиедестал, за да може гостите му да се наслаждават на неповторими гледки от своите стаи.

Обзавеждането е ръчна изработка, от тиково дърво, транспортирано от остров Ява, Индонезия. Хотелът "Боинг-727" е съставен от две спални с огромни легла и самостоятелни санитарни възли, плазмени телевизори, както и кухня, голяма дневна, тераси с изглед към океана, спираловидно стълбище за изкачване до хотела и уникална околна градина. Гостите могат да се наслаждават на прекрасни романтични вечери на терасите, под открито небе, пиейки класно вино в компанията на местните обитатели – ленивци, тукани, маймуни и др. Цените за една нощувка са между 300 и 350 долара, в зависимост от сезона.

Курортът разполага с четири класни ресторанта, които могат да задоволят всеки вкус и да предложат страхотни местни и интернационални ястия, приготвени от опитни професионалисти. Безспорно най-необикновеният от тях е "Ел Авион", който е изграден в стар военен транспортен самолет, модел "С-123". Историята му е доста интересна, тъй като е бил част от събитията, около един от най-големите световни скандали през 80-те години на миналия век – кризата с американските заложници в Ливан. През 2000г. останките на самолета са закупени от същите инвеститори и са транспортирани до Кепос. Той е докаран с ферибот, тъй като кабината му се е оказала по-широка и е било невъзможно да се транспортира с камиони през местните мостове. След като е разчистен терена върху хълма на Мануел Антонио, бившата военна реликва се разполага в новия си дом, с далеч по - безопасна мисия – ролята на необикновен бар и ресторант.

Вижте тази публикация в Instagram.

My home last night! A Boeing 727 constructed by South Africa Air in 1965 and eventually also flown by Avianca Airlines before being retired in Costa Rica, where it was purchased by Hotel Costa Verde and refurbished into a suite. My favorite parts were the cockpit bathroom (definitely now high on my list of favorite bathrooms I’ve been in) and the beautiful views of the ocean and the animals in the surrounding jungle right from the porch! #costaverde #hotel #hotelcostaverde #plane #airplane #boeing727 #727 #planes #airplanes #southafricaair #avianca #costarica #manuelantonio #quepos #travel #traveling #unique #uniquehotels #hotelroom #suite #jungle #ocean #oceanview

Публикация, споделена от Kat 🐱 (@kataliciousdef) на

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия