10-те вида интернет тролове

35129
10-те вида интернет тролове

1. Болният русофоб

Страда от тежка параноя; думата Русия пронизва центъра на амигдалата в мозъка му - органът, който отговаря за страха - и предизвиква остро връхлитащи панически атаки. Вечно наостроен и наежен типаж, който мисли за себе си като орел-закрилник, разперил криле над границите ни, предопределен от съдбата да ни пази от всичко, което идва от Изток. Окото му е вечно присвито и особено мнително - ако случайно не се съгласиш с него по някоя тема, то ти веднага си обявен за човек на Путин, което - знай това - е някаква смъртоносна обида, екзистенциална клетва, която застигне ли те веднъж, няма да намериш спасение. Кремъл, Москва, Путин, Путин, Кремъл, Москва - тези три думи отварят в него вегетативен пролом, разтърсват нервната му система до основи - гледай да не си наблизо, когато това стане. 

2. Болният еврофоб 

Драмата в живота на този човек е, че никой не го е попитал дали България иска да бъде член на НАТО, а по-късно - и на Европейския съюз. За него Европа се изразява в една непрекъснато мастурбираща Кончита Вурст, някаква трансексуална, самозадоволяваща се и неспособна да се възпроизведе общност, която е осъдена да загине, като преди това изпее една тъпа песен на "Евровизия", а ние трябва час по-скоро да се махнем от там. Ако българските политици бъдат достатъчно глупави да подложат на референдум въпроса дали трябва да останем в ЕС, то нека знаят, че този типаж в беса си ще ни изкара от там. По правило чете хибридки от сутрин до вечер и отдавна е отлетял в онзи информационен балон, който започва деня с bultimes.bg и завършва с podlupa.eu. Всяко несъгласие с него води до обвиненията, че си соросоид - ти непременно си платен от Сорос, всяко твое мнение е монетизирано, и някъде в ларинкса ти е инсталирана соросоидна машинка, свързана с bluetooth с банковата ти сметка - Сорос си умира да ти дава пари точно на теб и инжектира всяка твоя дума с парички.  

3. Националистът 

Народ, който влиза в ледена вода и танцува върху жарава, не може да бъде унищожен. Този човек също. Майка България е само негова майка, твоята е доведена. Безбройните лупинги и златни пръстове на Валери Симеонов и Волен Сидеров не му правят впечатление, а ти си родоостъпник по рождение - в акта на раждане ти е записано, че си еничар и никога няма да избягаш от това. 

4. Пишещият на латиница

Toi pishe nai-chesto taka и въобще ne mu pravi vpechetlenie. При намеса на някой коментиращ, който учтиво му напомня все пак да се придържа към кирилицата онзи отговаря, че si e negova rabota kak shte pishe, vajnoto e 4e mu se razbira.  

5. Невменяемият 

Повтаря едни и същи невменяеми мисли, някакви странни фиксации по определени теми, бурен поток на съзнанието. За да разбереш какво има предвид ти трябва екип от криптограф, психиатър, лингвист и най-обикновен личен лекар: някъде в алхимията на интуициите между четиримата би се родило и някакво що годе правдоподобно обяснение за мислите на този човек.

6. Апокалиптикът 

Предстои трета световна война, световен катаклизъм, масова катастрофа. И той е нейният пророк. Склонността му към жанра акопалиптика е едновременно от епичен размах, но и включващ едно дребно българско задоволство от репликата "аз казах ли ти". 

7.  Пускащият линк към някакъв сайт 

Независимо дали става дума за ситуацията в Крим, Сирия, българския парламент, някой протест или най-обикновена катастрофа на магистрала "Тракия", тоя човек се появява, пуска един линк и изчезва. За къде е тоя линк не знаем - никога не сме цъквали.  

8. Платеният тип

Има и такива. При по-внимателно четене можеш да проследиш форумните му навици, които твърде много приличат на един усилен работен ден. Обикновено се припокрива с типажите 1 и 2, с тази разлика, че от него се очаква всекидневен труд по някоя от позициите. Жъне на форумната нива от сутрин до вечер и най-напористия журналист не може да се мери с него по производителност на мненията. 

9. Онзи, който живее в Германия

...Независимо какво коментира, всеки негов текст започва с "Живея Германия от 10 години и мога да кажа, че..."Това, че наистина живее в Германия от 10 години според него е някакъв натрупан стаж по истината, висока трибуна, даваща му превъзходство над всичко, които например...не живеят в Германия. 

10. Хак да им е 

Атентат в Париж? Хак да им е на французите! Стрелба в Щатите! Хак да им е на американците! Прегазени хора в Берлин! Хак да им е на германците, че пуснаха бежанци! Светът е разграфен между лоши събития и триумфалното хак да им е, което изгражда форумните му навици. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

"Изпочупиха пръстите на ръцете ми с отвертка": Какво се случва с украинците, пленени в Русия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com