Борисов преизбра Цацаров!

10667
Борисов преизбра Цацаров!
Снимка: БГНЕС

След ожесточени и безсмислени прения в парламента в сряда, изключително тъпата реплика на Татарчев, че "над главния прокурор е само Господ", се потвърди за пореден път. (Репликата е негова, а не на Филчев, както погрешно се твърди!) Цацаров надделя в задочния двубой с министъра на правосъдието Христо Иванов и то не защото бе по-прав или по-убедителен, а защото ГЕРБ и Борисов в последния момент се отрекоха от юлското уж джентълменско споразумение в управляващото мнозинство и гласуваха за превес на хората на Цацаров в т. нар. прокурорска камара на ВСС - за сметка на парламентарната квота в него. На пръв поглед нищо особено - един глас повече, и с него и без него, все едно, но всъщност точно този глас в повече заковава главния прокурор на една ръка разстояние от Господ!

Борисов жертва Иванов, което не е добре. Излезе, че заради собствените си страхове и скрупулите си, а в случая и заради натиска на АБВ и Първанов, е готов - първо, във всеки един момент да пожертва който и да е свой министър, и второ, което е още по-лошо - заради страховете и скрупулите си е готов във всеки един момент да се отрече от дадената дума! При това уж мъжка дума!

Защо "обратното" в последния момент гласуване на ГЕРБ е опасно за държавата? Защото продължава, утвърждава и затвърдява гадостите и своеволията на прокуратурата, която във всичките 26 пост-Живкови години не е преставала да бъде партийно подчинена, да изпълнява партийни поръчки и нито за миг не изневерява на порочната си същност да подвежда под отговорност ИЗБИРАТЕЛНО!

Ето впрочем само някои примерите за това. Отзад-напред във времето:

Партията на Кунева оттегля подкрепата си за правителството

ДБГ оттегля подкрепата си от правителството, съобщиха от пресцентъра на Движение „България на гражданите”. „Във връз...

- Забравихме бързо - а беше само преди година - двамата най-висшите полицаи, министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и главния му секретар Светозар Лазаров, двамцата, дето, за да опазят правителството на Орешарски и мнозинството на БСП, ДПС и "Атака", държаха строени в няколко редици и няколко кордона цяла година между 2, 3, 5 и 10 хиляди (според случая) полицаи в центъра на София, както и целия град блокиран, изхарчвайки с лека ръка и на своя глава - за извънреден труд, издръжка и командировки от провинцията на униформените - 55 милиона лева гореща народна пара!

А прокуратурата гледа тъпо и се прави на глуха и няма!

- Забавихме бързо и кандидат-шефа на ДАНС Делян Пеевски, заради чийто мерак да раздава правосъдие чрез секретните служби властта де факто похарчи цитираните по-горе пари, а София и софиянци в продължение на 14 месеца похарчиха нервна енергия, време и емоции, колкото за сто години турско робство! Забравихме Пеевски и като основен играч в аферата "КТБ"! Бидейки съдружник на главния крадец Цветан Василев и в банката, именно разправията между двамата предизвика фалита й, както и последвалия непредвиден харч на държавата, тоест на всеки от нас, равен на 4,7 млрд. лева банкови обезпечения!

А прокуратурата си мълчи ли, мълчи!

- Забравихме ли престъпленията на Бареков и Мая Манолова в деня за размисъл преди майските избори на 2013 година, когато двамата заговорници взривиха държавата с малоумните си твърдения за някаква предстояща и гигантска изборна злоупотреба. Като награда и за благодарност, прокуратурата подари на Бареков пълна незаинтересованост относно съучастието му в далаверата "КТБ" - като един от основните ползватели на откраднатиге от Василев пари, а на Манолова парламентът пък подари омбудсманската длъжност - със рекордния седемгодишен мандат, плюс възможнсот за втори!

Хората на Кунева и Лукарски бламирали Иванов, съдиите също казаха КОЙ го е страх

С безпрецедентно обръщение към всички българи излезе Съюзът на съдиите у нас. В него се изказва подкрепа за Христо Иванов, за когото са...

А главният прокурор - този, над когото е само Господ, се почесва по главата, без да го сърби!

- Забравихме ли четиригодишното управление на Тройната коалиция. Времето си минава, а зулумите остават за вечни времена! Помните ли Батко и Братко с преференциалните обществени поръчки; Масларова с петте милиона липси при строителството на социалния дом в Стара Загора; помните ли Цанковия камък на Доган с обожествения консултантски хонорар за 3 млн. лева; а гьолът на Белене със закопаните в него два милиарда и нещо. Ами рушветчийските договори с ерепетата-изедници, и комисионите, които взе червената енергийна мафия, за да си затвори очите за закопаващите клаузи в тях! И се пита населението, има ли в тая държава прокуратура! И защо ли се прави пас!

- Имате ли спомен в главите си и за юнаците от НДСВ, които дойдоха - това няма начин да не си спомните - с тениски, на които пишеше "Срамуваме се от вас!". И какво стана след четири години - кой от кого и от какво да се срамува! Да се отврати от тях и да се обърне встрани, за да повърне! Никакви ги няма юпитата на небосклона, за да си кажат! За сметка на това бившите министри на Царя сега всичките са с хотели и даже с цели хотелски комплекси. Шулева, братя Велчеви, Никито Василев, Севлиевски... Ами царедворците областни управители - то не бяха заменки на чукари, блата и тресавица за морски дюни, то не бяха компенсаторки за петстайни апартаменти на една четвърт от пазарната цена! Върхът на сладоледа по овластени далавери обаче са изчезналият яко дим софийски областен Росен Владимиров, който бе човекът на ДПС в кабинета на Сакскобурттотски; някой си Олимпи Кътев с прогимназиалното образование, както и особено буйният парламентарист по това време някой си Борислав Ралчев, който за четири години депутатстване успя да придобие (и да се сдобие) с половин Варна в центъра! Не останаха назад и момчетата на Иван Тодоров-Доктора в кабинета - транспортният министър Пламен Петров и социалният вицепремиер Шулева, а еколожката Долорес Арсенова - и нея трябва да я помните - влезе в правителството с гарсониера в "Люлин", а излезе с имение на Витоша! На нея специално й се приписват чудеса от министерска храброст! И наглост!

А прокуратурата си спи, и бъдете сигурни, че ще спи поне до изтичане на давността!

- Помните ли го и самия Цар, който съвсем чистосърдечно ни обеща, че за 800 дни ще успее да си върне всичките "царски имоти"! И трябва да му признаем, че успя, удържа си на царската думата Кобургът!

Борисов и Плевнелиев - с различен прочит за Христо Иванов

От гордост до благодарност за „единството“ – това са реакциите на първите ни политически мъже относно съдебната рефор...

- Ами Костовата приватизация, помните ли я? Дето от общо 33-те милиарда лева приватизационни приходи той, като министър-председател, и хората му, като изпълнители, "отпуснаха" на държавната хазна... цели 3! Къде отидоха другите 30, някаква интифа подаде разкритието на синдиците тези дни за влоговете в КТБ, според което Костов, жена му, децата му, та даже и 90-годишният му татко, имали в оперативно интересната банка, при това с преференциална, "златна" лихва, всеки по няколко стотици хилади долара спестявания! Заработени честно, разбира се! И дума да няма!

- А Виденовата хиперинфлация, кредитните милионери и банкерите, нарочно фалирали през 95-96 година 17 български банки! А комсомолците на Живков, които откраднаха парите на населението по схемата на РМД-тата, пробутвайки му фалшиви бонове за някаква си така наречена масова приватизация, които за капак впоследствие си и присвоиха! Вече е късно, обаче, Цацаров да се самосезира!

- Да не пропуснем и Луканов. На него историята отсега му е приписала поне три "заслуги" - отказа му през 1990 г. като министър-председател да обслужва външния дълг, което си беше обявен официален фалит на държавата; заговора с прословутите куфарчетата с милиони, и приноса му към светлото бъдеще на държавата като "баща" и основоположник на борческите дружества ВИС и СИК! Тези Луканови активи могат да се раследват и посмъртно!

Всичко дотук са бели полета в работата на прокуратурата. Колко и кои от тях са заслуга на Татарчев, колко и кои - на Филчев, Велчев и Цацаров, едва ли е важно. Важното е, че в сряда паламентът имаше реален шанс тази мръсна българска страница най-после да бъде затворена, но НяКОЙ не позволи! Кой и защо?! Отговорът на този въпрос е още едно неизпълнено задължение на прокуратурата!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com