Целите сме слух, съдия Ненков!

51207
Целите сме слух, съдия Ненков!
Снимка: БГНЕС

Дали всички разбраха защо нашумя случаят на съдия Веселина Тенева? Едва ли! Затова ето го накратко. Съдийката Тенева е единственият кандидат за овакантения още преди една година пост на главен съдебен инспектор. Предложение е на БСП, а малката тънкост, която всъщност е ябълката на раздора, е, че то беше направено ден преди коледно-новогодишните празници и съответната дълга ваканция, поради което евентуалните други кандидати нямаха време да реагират и да си подадат документите.

Малък трик на БСП, който й гарантира в продължение на доста години "неин" главен ревизор в съдебната система с всичките последващи от това облаги за партията столетница. Нищо ново под слънцето! БСП е признатият майстор на ударите под кръста! И този е поредният! Но около съдия Тенева има и други "тънкости". Това е съдийката, която преди 7-8 години оправда философа Ахмед Доган за хонорара му от милион и половина лева за хидроинженерния проект "Цанков камък".

ГЕРБ ще иска удължаване на срока за кандидатури за главен съдебен инспектор

Още утре, 8 януари, парламентарната група на ГЕРБ ще внесе в Народното събрание проект за решение за промяна на решението за процедур...

Тогава съдийката, която сега кандидатства за главен съдебен инспектор, постанови, че не е невъзможно философ да решава хидроенергийни задачи и че полученият от тогавашния лидер на ДПС хонорар е напълно законен. Това се случи преди 7-8 години, което идва да потвърди усещането, че Доган - подобно на Господ! - забавя, но не забравя! Дошло е време, както се казва, да си плати дълга. И по всичко личи, че не след дълго единственият кандидат за поста "главен съдебен ревизор" Веселина Тенева ще спечели конкурса! Не само защото, по думите на вносителя БСП, е най-добрият, но защото - и най-вече - е без конкуренция. Ако определението "най-добър" може да се употреби за единствения кандидат!

Около Тенева обаче се разшумя и старателно разследващият сайт "Биволъ" извади още нелицеприятни за кандидат-инспекторката тънкости. Накратко: далавери с прехвърляне на имоти, както лично нейни, така и на съпруга й, от което произтекли закононарушения като "злоупотреба със служебно положение" и "пране на пари"! Лоша работа - още по-лоша за бъдещ главен съдебен ревизор!

Защо ли БСП се е наела да вади от огъня горещите картофи на ДПС? Повече от ясно е.

Някак свикнахме вече в този управленски мандат "големият" коалиционен партньор, противно на световната практика, да е специалистът по горещите картофи. Това едно, второ - в този управленски мандат свикнахме и на друго - "големият" да слугува на "малкия". Иначе "малкият" не може да гарантира на "големия" как би изглежда коалицията им занапред! Нещо като извиване на ръце! Но това си е, така да се каже, тяхна коалиционна политика!

ГЕРБ поиска срок за избор на главен съдебен инспектор до края на януари

Парламентарната група на ГЕРБ официално поиска да бъде удължен срокът за избор на главен съдебен инспектор до края на месеца. ГЕРБ не ...

Защо обсъждаме казуса "Тенева", ли? Много просто! Той е поредният, от който става ясно, че така шумно прокламираната независимост на българската съдебна система е лъжа. Тлъста и гнусна лъжа! Мимикрия от най-висша класа. Съвършенство, до което могат да се доберат само БСП и сестра й ДПС! А за потвърждение - ако такова все още е необходимо - нека си припомним едно интервю на конституционния съдия Румен Ненков отпреди празниците в сутрешния блок на една от централните телевизии. Тогава достойният мъж намекна - дори го каза в прав текст - че много скоро ще разкаже как в Конституционния съд, чиито член е той, се спускат партийни задачи и партийни решения!

За изпълнение! И как Конституционният съд взима своите решения!

Уважаеми, съдия Румен Ненков, навремето имаше телевизионно предаване "Микрофонът е ваш!" Имате думата, съдия Ненков! Изпейте ги! Целите сме слух!

Автор: Валентин Стоев

Мая Манолова: Защо да бързаме със свалянето на имунитета на Сидеров

Не приемам такова аврогантно поведение и няма как това да бъде толерирано. Има правила, които всеки български гражданин трябва да спазв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com