X
 
 

Г-жо Радева, добре дошли в първи клас

24351 13
photo of Г-жо Радева, добре дошли в първи клас
Снимка: БГНЕС
Добре дошли в поредното отворено писмо до Вас. Знаете ли кое е най-хубавото на отворените писма? Че човек никога не знае дали краят няма да е по-силен от началото.

Преди да започна, искам да кажа, че наистина съжалявам за котката Ви, която е изследвана за котешки СПИН. Зная колко е ужасно човек да има болно животно вкъщи. Няма да питам къде е ходил и какво е правил котаракът Чарли, тъй като не обичам да се меся в неща, които не разбирам. За разлика от Вас. Нека сега обаче мина на темата.

Първо, ще стартирам с това, че Вие наистина сте нашата първа дама - жената на нашия президент, жена, която представлява нашето население: всеки един човек от него. Включително и мен, и пенсионираната ми съседка, и хетеросексуалния ми съсед, и котката пред блока, която най-вероятно няма СПИН, но все пак и тя е дискриминирана, защото, нали знаете, в България сме.

Ама какво от това? Като първа дама Вие не сте длъжна да подкрепяте нещо. Не сте длъжна да застанете зад "София Прайд" и не сте длъжна да се съгласявате с каквато и да е от главните идеи на шествието. Защо не сте длъжна ли? Защото в този живот наистина нищо не трябва.

И, да, не сте длъжна да правите нито едно от тези неща, но във времето на социалната медия сте длъжна да бъдете малко по-информирана. Защо? Защото сте нашата първа дама. А на нас ни писна от дезинформирани. Искаме Ви информирана за това какво наистина се опитва да направи "София Прайд". И понеже очевидно сте срещнали трудност, аз съм тук да Ви помогна като просто един човек на 18 години, който е част от ЛГБТ (както много мразя да я наричам) общността на България. И имайте предвид -- далеч съм от първа дама, а Facebook статус все още нямам.

Е, г-жо Радева, добре дошла обратно в първи клас. Това е Вашият първи учебен ден.

Първи час: Човек и обществото

Прайд шествията, г-жо Радева, имат своята история. И, не, тя няма нищо общо с така наречените "еврогейски ценности" или отпразнуване на различието, както Вие казахте. Историята на прайд шествията има общо с константната дискриминация, на която хора като мен са били подлагани в миналото, че даже и сега. Чувала ли сте за Стоунуол? Може би не. Всичко започва там през юни 1969 година, когато група гей мъже били тормозени от полицията. Както всяка революция, и тази започнала от една шепа хора. Решили да креснат и да вдигнат бунт и така на следващата вечер били цели 1000. Много, нали? А тази година на "София Прайд" бяхме 3000.

Втори час: Околен свят

Това беше любимият ми предмет в първи клас! Надявам се и на Вас да ви хареса поне толкова, г-жо Радева. Та, Прайд шествията също имат своята забавна част - музиката, цветните дрехи, веселите хора и дванайсетте привърженици на ПП Атака, които стоят до самия Прайд намръщени, облечени в черно и държащи нелепи табели. На Прайд не празнуваме различието. Напротив! Всеки е поканен на Прайд. Там празнуваме това, че всички сме еднакви и се опитваме да се обединим чрез някои неща: забавляваме се, танцуваме, пеем и слушаме Моника Писанкънева. Като се замисля, вие я имате в приятели във Facebook. Защо не я послушате и Вие?

Трети час: Роден край

Ах, този Роден край. Винаги обичах преди час да си отворя учебника и да си прочета урока. Никога не го правех в къщи. Тук с Вас си приличаме. И искам да знаете, че в нашия Роден край Вие имате малко повече права от мен и то не защото сте жена на президента, а просто защото сте хетеросексуална. И не, не го казвам, сякаш Ви завиждам. Фактите са си факти, не са позитивни или негативни. Много хора не са съгласни ние да можем да подписваме граждански съюзи и да разполагаме със същите права като омъжените двойки. Спомена ли еднополов брак, веднага ме питат: Ами сега ако и зоофилите искат да започнат да се женят за добитък? Е, какво да ги правим? Кравите просто трябва да се научат да се подписват, и са готови. По един подпис от всяка страна - брак! А и в Родния ни край далеч не е просто това. Тук говорим за бой пред блока късно вечер, откази от наемодатели, уволнения. Защо? Защото законите ни не работят толкова, г-жо Радева. А този за защита от дискриминацията почти го няма.

Е, стигнахме до голямото Ви междучасие. Тук може да си отдъхнете. Спрете да четете, сипете си малко чай от лайка и маточина (той лекува нервите) и се върнете, за да влезем в следващия час заедно.

Четвърти час: Човек и природа

Малък урок по избор, свободна воля и природна заложеност. Да не би сексуалната ориентация да се определя още в зародишно развитие? Нима науката е осветила даже най-тъмното ъгълче на нашите болни теми, и е намерила отговор и на това? Да, г-жо Радева, сексуалността на човек не е избор, както Вие сте посочили. Той се ражда с нея. Няма да се учудя, ако това са истински новини за Вас. Трудно е човек да се концентрира, когато изследват котката му за СПИН, зная. Но като не може… в крайна сметка по-добре е да не пише много статуси.

Пети час: Математика

Г-жо Радева, в тетрадката си сте написали следното: "Хомосексуалните, бисексуалните, трансджендър и други производни". Производните се учат в последна година на гимназия. Недейте да избързвате, още сте тепърва в началото! Голяма грешка, г-жо Радева. Тези "производни" са хора, които Вие очевидно не разбирате. А когато човек не разбира нещо, винаги е по-добре да си мълчи. Така шансът да стане по-близък с Мелания Тръмп е много по-голям. Тя така или иначе не може да говори много.

Шести час: Безопасност на пътя

Разделението по темата "София Прайд" личи от снимката на едно дете

Вчерашното изказване във Facebook на първата дама на България Десислава Радева предизвика вълна от коментари както в социалните мрежи, ...

Г-жо Радева, това е най-важният час за днес. Мен ме учиха, че трябва да пресичам на зелено. На Вас ще кажа същото: винаги пресичайте на зелено. Или на пешеходна пътека. Но не забравяйте едно - когато пресечете на червено, има глоба. Добре, че този път не Ви е хванала полиция. То като се замисля, да Ви блъсне нещо е по-лошото. И Ви съветвам следващия път да внимавате, защото наистина искаме Вас като първа дама, просто малко по-умно подхождаща.

Честито, г-жо Радева, първият Ви учебен ден приключи. Не забравяйте да си напишете домашното и да го предадете на следващия ден. Мен няма да ме има да го проверя, но все някой ще се намери, повярвайте ми. А сега, ще Ви полея една чаша вода да Ви върви, ще глътна и аз малко, че ми пресъхна устата, и ще се опитам да приключа възможно най-обобщително.

Госпожо Радева, още веднъж, Вие сте нашата първа дама. И ние много се радваме! Но искаме да знаете едно - една първа дама не стои да пише статуси във Facebook под името Dessy Radeva. Една първа дама като има нещо да каже, взима микрофона и го казва - не е трудно, нали? Особено във Вашия случай.

Една първа дама получава внимание и е добре да се възползва от него. Включете се догодина в Прайд, г-жо Радева, Вие представлявате и нас. Елате, вземете участие, и направете една информативна кампания за ХИВ/СПИН. Само Ваша. С Вашето име.

Рекорден брой участници и подкрепа в София Прайд 2017 (СНИМКИ)

Над 3000 души взеха участие в най-голямото правозащитно събитие в България – София Прайд, и превърнаха това шествие в най-многобр...

Мислите, че някой ще Ви спре ли? Та ние умираме за гласове като Вашия, г-жо Радева. Гласове като Вашия се чуват, а гласове като моя се притъпяват и се пребиват на улицата пред супермаркета, защото не съм с бръсната глава и не съм си татуирал българското знаме.

Трябва ни гласът Ви, г-жо Радева, не статусите.

Автор: Христо Станчев. Г-н Станчев споделя за себе си следното: "Занимавам се с всичко от писане на социална тематика до ноу-хау за това как да си направите перде от старата булчинска рокля. Пиша откакто се помня, а в свободното си време се занимавам прекалено много с мода и изкуство. Обичам всякакви събития и ми доставя огромно удоволствие да опознавам всякакви хора. Понякога също пиша за тях."


Actualno.com

Етикети:

13 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 10 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Не мога да разбера защо се плюете помежду си, хора! Тук става въпрос за отношението и мнението на Радева към парада. Не мога да разбера тази жена, когато и каквото и да се случи тя все е "компетентна"и винаги взема отношение, независимо, че по повечето въпроси е доста "боса", горката. Дали е необходимо да е навсякъде? Та той, президентът няма толкова изяви, колкото тя. Аз искам виж още ›› да чувам президента, а не глупавите брътвежи на съпругата му.Започвам да уважавам съпругата на предишния ни президент г-жа Плевнелиева. Оказа се умна жена. А сегашната започва да ми заприличва на мама Цачева.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • коко 9 коко преди 11 месеца Профил на трол?
  ОТ НАПИСАНОТО РАЗБРАХ, ЧЕ АВТОРА СЕ ЗАНИМАВА ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ ТУ С ТОВА, ТУ С ОНОВА, НО ПОСТОЯННО Е ПЕДЕРАСТ. КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА СЕКСУАЛНАТА МУ ОРИЕНТАЦИЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА МИ Я НАБИВА В ОЧИТЕ. КОЙ И КОГА Е ДИСКРИМИНИРАЛ ПЕНДЕЛИТЕ, ЧЕ ПРАВЯТ ПАРАДИ ЗА ПОДКРЕПА? ГЛЕДАХ ВЧЕРА ЕДНА ПУБЛИКАЦИЯ ЗА ТАКЪВ ПРАЙД И НА СНИМКАТА ЕДИН ЧИСТО ГОЛ ПЕНДЕЛ СЪС ЗНАМЕТО С ДЪГАТА ЗАБУЧЕНО В ЗАДНИКА МУ!!!!! КАКВО ЛИ ЩЯХ Д виж още ›› А ОБЯСНЯВАМ НА МАЛКОТО СИ ДЕТЕ, АКО СЪМ НА МЯСТОТО НА НОРМАЛНИТЕ МУ РОДИТЕЛИ, АКО МЕ ПОПИТА КАКВО ВИЖДА- ГОЛ МЪЖ СЪС ШАРЕНО ЗНАМЕ В ЗАДНИКА ИЛИ ЦВЕТЕН ПАПАГАЛ ДЕТО СИ ТЪРСИ НЕОТНЕТИТЕ ПРАВА? МОЛЯ ВИ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ИЗВРАТЕНИ ПРЕДСТАВИ ЗА НОРМАЛНОСТ. А ДЕСИ РАДЕВА ПРОСТО СПОДЕЛЯ СВОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА, А ВИЕ ДИСКРИМИНИРАНИТЕ НЕ И ДАВАТЕ ТОВА ПРАВО, А???
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 8 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  ДА ДЕ, ТИ СИ ПЕЕРАС, ТЯ ПЪРВА ДАМА. Има малка, но съществена разлика! Че се фащаш ли за палците или поза партер заемаш, твоя работа ;) Важното е да ти е гот А-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Тези гей паради са абсолютна идиотщина и какво афишират ,че двама мустакати се целуват или две лигли се ближат.Парад трябва за истинските мъже,които правим хубаво на жените и най-важното-деца!!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ДуПеСе да се закрие 6 ДуПеСе да се закрие преди 11 месеца Профил на трол?
  Българският народ не харесва комунисти, грантаджии и агресивни педерасти. Продължавате да ни заливате с помия от платените ви грантови публикации. Гейска революция и бунт?! Що за глупости! На вниманието на обществото. Агресивни НПО-та вече са в училищата! По BITelevision показаха писмо, подписано от фондация „Заедно в час”, в което се прави апологетика на хомосексуализма сред децата. Писмото завър виж още ›› шва с призива „Поздравяваме организаторите, участниците и приятелите на София Прайд 2017, че вече правят тези избори всеки ден и подкрепяме усилията им! Честит прайд!”. Фондацията работи на територията на 10 области в България в над 45 училища. Изпраща учители, които уж да вдигат качеството на образованието. Фондация „Заедно в час” очевидно зад маската на подобряване на образованието разпространява и втълпява чрез хората, които изпраща като учители, че е нормално и дори желателно да има гей парад. Не знам какво толкова преподават, но кагото облъчваш едно дете, че е нормално, модерно, хубаво да си хомосексуален, то какво точно мнение ще формира?! Всички знаем отговора – децата са доверчиви и добри. Облъчването им и то в училище с това, че е много хубаво да си гей до какво точно ще доведе? Фондация „Заедно в час” е финаснирана от фондация „Америка за България”. Основната мисия на „Заедно в час” е подобряването на българското образование. Облъчват ни с грантова програма по сценарий "Прозорецът на Овертън". Гьобелс ряпа да яде пред тези.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  "Всичко започва там през юни 1969 година" - ВИЖ ТИ КАКВА ДЪЛГА ИСТОРИЯ СЕ ЗАФОРМЯ, НАЧИ. ТА ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1969 Г. КОГАТО НЯКОИ ДНЕШНИ ДРАСКАЧИ НЕ СА БИЛИ ЗАМИСЛЕНИ ДАЖЕ ;) СЛЕД ПОЯВАТА НА БИЙТЪЛС И РОЛИНГ СТОУНС ;), МАЛЕЕ МИ ТВА СА НЕКВИ ПРАИСТОРИЧЕСКИ ВРЕМЕНА, БЕ ;)
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  От как "свят светува" съществуват и така наречените"различни" но както казват господ създаде мъжът и жената а не мъжът и мъжът. Да всеки има право под слънцето но не е задължително да го демонстрира. Дай защото сме се родили голи да ходим така или защото сексът е едно естествено нещо чрез което се размножаваме да го правим където решим, защото е най-естественото нещо.Но все още виж още ›› дори в собствената Ви кола да ви хванат ще ви накажат.Така, че всеки избира какъв да бъде но не е задължително да кара останалите да са съпричастни с него.Тя и проституцията е от сътворението на света, но парад на проститутки все още/и слава богу/няма. /а и полицията ги задържа/а срамна професия няма след като некрадеш а честно си изкарваш хляба. Аз съм далтонист и за мен винаги свети червено. Защото както казахте съм се родила така, но се съобразявам с ОБЩОПРИЕТИТЕ норми на обществото в което живея.И гледам.Щом хората пресичат значи е зелено и време и аз да пресека. Така че има два пола и това МЪЖКИ и ЖЕНСКИ. Другото е изключение от общоприетите норми.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Моника Писанкънева: Българските родители очакват внуци. Аз се надявам моите родители да преодолеят тази ограниченост, която им е от възпитанието. До момента не съм имала желание да родя дете. Винаги съм гледала на този факт като на нещо натрапено ми от обществото. Аз не виждам защо всяка биологично здрава жена трябва да участва в процеса на възпроизводство. Една жена, осъзнала, че раждането на едн виж още ›› о дете е нещо, което обществото преди всичко иска от нея, може би не трябва да ражда. Зародишът ще го усети!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Не ни занимавайте с писания на отрепки. Намерете им работа в урановите рудници.
  : 21 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  А бе, педали и путюлизци, не ме карайте да избирам измежду вас!! И на двете снимки виждам омразни личности! Не ща и да ви чуя, изроди!! А селската пръчка да си взема Фърчилото и да ходят на Путя си Ленина!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Пдерастка работа.... до кога разни педали ще ни напътстват ще ни говорят за ценности?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  ДА, и комунистите също!! Да се пръждосват вместе!!!
  : 11 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  1.1 - Що не отидеш в Китай да им го кажеш лично, от първо лице, може и да се върнеш евентуално същия ;) НО ПО-СКОРО ЦВЕТЕН, МИНАЛ ПОД ДЪГАТА ... оноден от малки жълти пишлета И МИЛИАРДИ МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА СЕЩАШ СЕ КЪДЕ ВНЕДРЕНИ ;)
  : 10 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 27 май

Овен Тази неделя отделете малко време, за да организирате малко събиране в тесен кръг от приятели или посетете такова. Това ще повдигн...