X
 
 

Госпожа Лъжа, моя, родная!

9685 4
photo of Госпожа Лъжа, моя, родная!
Снимка: БГНЕС
Разобличена, че лъже, и от сродната си душа - генерал Леонид Решетников, Корнелия Нинова от, така да се каже, тясно национален, вътрешен изпечен лъжец, се превърна (прерасна) в транснационална, изпечена международна лъжкиня! Така я определи споменатият руски генерал и съветник, приближен на Путин! За това, че най-нагло и брутално излъга (при това пред милионен телевизионен екран), че те, двамата, Нинова и Решетников, НЕ са се срещали, НЕ са говорили и НЕ са обсъждали кандидатурата н генерал Румен Радев за президент на България! Тогава, през лятото, само кандидат на БСП, сега - с Божията помощ и с помощта, както се разбира, на руските генерали на Путин - вече и избран за държавен глава на иначе суверенната ни родина, страна-членка на Европейския съюз и на НАТО, уж нямаща нищо общо с бившата "необятна съветска страна"! "Ширака страна, мая, радная!", както по българо-руски казваха и пееха не много отдавна и у нас!

Малко време ѝ трябваше на новоизбраната председателка на БСП Нинова да се наложи като пръв и безспорен "български лъжец" на висок пост - да припомняме ли лъжите ѝ по време и по място?! Те станаха толкова много, че вече трудно се помнят, статистиците някак си им изпуснаха края. Ето последната засега. По повод изявлението на парламентарната група на ГЕРБ, а после и на Борисов, че няма да подкрепят правителство на Обединените патриоти, Госпожа Лъжа обяви целомъдрено - пак пред поне два милиона ТВ-зрители, че, видите ли, "изпокараха се за министерските постове" и затова не се разбрали - ГЕРБ, от една страна, и Каракачанов, Симеонов и Сидеров, от друга! Поредната нагла и тлъста лъжа! За съжаление лъжата все повече става тяхната водеща същност, разпознаваемата им черта - и на председателка на партията, и на самата партия!

В кръчмата на властта: Поръчайте още от същото, моля!

От известно време след президентските избори се намираме в една възторжена кръчмарска еуфория, в която хвърчат заявки, летят мандати, х...

За Нинова - как да е, на нея някак си ще ѝ простим, тя предвожда партия, която поначало ползва лъжата като основно бойно оръжие - как, горката, тепърва да се опълчи срещу стогодишната традиция! Лошото е, че покрай партията на лъжи и инсинуации се учи и приучава и избраникът ѝ за президент Румен Радев. Изваденият незнайно от кой ръкав на БСП и спуснат с парашут в битката за "обединител на нацията" "въздушен генерал", схватливо разбрал, че с лъжи и заблуди ще успее по лесно да влезне на "Дондуков" 2! И го направи пилотът със страшна сила, присвоявайки и по този изпитан в битките начин почти 60 процента от народната любов на гласувалите!

Лошо е също, че още непосветен във властта, и на неговите лъжи започна да им се губи краят. Ту беше натовец отличник; ту се изявяваше като предан московец; ту цялата армия трябваше да се изкара на границата да бие по мигрантите; ту България "спешно се нуждаела от "промяна на политиката в бежанските лагери"; ту си бил подал оставката поради несъгласие с политиката на министъра; ту бил дал рапорт за пенсиониране, защото получил покана от БСП да ѝ стане неин кандидат-президент... До обед - едно, следобед - точно обратното! До 12, нула-нула - генерал, специализирал във военна академия на САЩ и НАТО; след 12, нула-нула - генерал, получил военното си образование и обучение по учебниците и бойните стртатегии на бившия СССР и настоящата Москва! Пълна мешавица - а някой казваше, че не бил "хибриден" генерал! Първо подаде сигнали, че ще участва в сформирането на служебно правителство заедно със заварения президент Плевнелиев - за да се спести на държавата втори служебен кабинет само след 20 дена, после, "посъветван" от Нинова, а защо не и от някой Решетников, се завъртя на 180 градуса, източна ширина, заявявйки, че ще се задейства след 22 януари, нищо, че това ще коства на бюджета двойно повече пари, време и политически интриги!... Лошо начало, генерале! Необединително!

А може би и бай Стефан Данаилов това имаше предвид, като обяви на всеослушание, че бил "малко катил!"

Като се обърне колата, пътища много - така е, но не е зле поне сега, месец и нещо след изборите, и Борисов да си признае вината за безсмисленото смяна на караула в изпълнителната власт по никое време - неочаквано не само за повечето българи, но и за Европа и света. Ако не беше подходил високомерно и лекомислено и ако не беше като фокусник извадил от чувала Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ, сега и Нинова, и "изненадващият" хибриден генерал, и БСП като цяло, и Патриот(ар)ите на взелия се много насериозно Каракачанец, на бургаския кабелджия Симеонов и на руско-българския пишман националист Сидеров щяха да си кротуват в окопите в очакване на по-добрите времена, вместо да точат лиги за власт и да обявяват де-що видят за "катастрофата на България", която само на тях, неясно къде, им се провижда! Ако Борисов бе подходил по-сериозно към изборната битка, сега със сигурност датата 20 януари щяха да очакват я Томислав Дончев, я Йорданка Фандъкова, а защо не със същата добра перспектива и бургаския кмет Димитър Николов!

​Вече нищо не може да ни изненада

Живеем в най-изненаданата държава, в която нищо не може да ни изненада. Това е парадокс, в който дружно пребиваваме като общество, разд...

Борисов прави грешка след грешка; БСП лъже като за последно; генералът-пилот маже - той пък за начало; Патриот(ар)ите богохулстват; Реформаторите (пак) си вярват; а Радан Кънев се чеше под корема и пъшка ли, пъшка: "Всички са маскари, Боже мой... Всички освен аз!..."

Автор: Валентин Стоев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Каква госпожа може да е червената другарка нинова?! А затова, че Борисов направи грешки, имам гняв и възмущение, защото НЕ МОЖЕ С ЛЕКА РЪКА ДА ГУБИШ, за да изглеждаш демократ! Защото това негово решение е предателство към избирателите и България!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Извадиха и документи за приватизация на 37% от външно-търговско предприятие, плюс съдебно решение че е осъдена за 50хил лева, тя се изтупа пред камерите и се изцепи "...това е лъжа"! След Станишев си мислех ,че няма накъде повече в лъжите , ама и тая си я бива !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Пълен боклук...обаче последното изречение на тая изсмукана от пръстите статийка е ТРЕПАЧ..."а Рамадан Мъдев се чеше под корема и пъшка ли, пъшка: "Всички са маскари, Боже мой... Всички освен аз!..." Личи си ,че идва Коледа и нЕЕЕкои дрУгАрЕ от сорта на Валентин Стоев са се разпищолили с поръчките за да искарат и некоя и друга пара за подаръци...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Лайнарко, не се жалвай. И ти за лайняното коментарче гушваш 5 рубли.
  : 7 !
Последно в Актуално