Решетников нарече Нинова лъжкиня, твърди, че са говорили неформално за Радев

12535
Решетников нарече Нинова лъжкиня, твърди, че са говорили неформално за Радев
Снимка: БГНЕС

Среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и о.з. генерал Леонид Решетников в Москва е имало. Това става ясно от писмо на самия Решетников, който е по-известен като директор на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), чийто учредител е президентът на Русия Владимир Путин. Генералът дори директно нарича Нинова лъжкиня, защото той още работел за Кремъл и не бил уволняван заради корупция.

Писмото на Решетников е написано на бланка на РИСИ и беше публикувано в „Афера.БГ”. С него той се обръща към българските политици и журналисти. Решетников пита дали е престъпление политически лидер като Нинова да се срещне с ръководител на руски аналитичен център, който е свързан с Кремъл. Според Решетников такава среща е напълно нормална – политически анализатор да се срещне с политик, като това е по принцип търсен контакт.

Нинова: ГЕРБ и ПФ просто не можаха да се разберат за влияние и министерски кресла

 Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Ние подкрепихме с гласуване предложението на ПФ минималната пенсия да стане 2...

По думите на генерала срещата не е била тайна, а в кафене на хотел „Кристал Палас”. Решетников твърди и, че Нинова сама посочила името на ген. Румен Радев като кандидат за президент, който БСП може да подкрепи, но наравно с други възможни кандидатури. „Какъв е проблемът в това? Президентската тема беше тема и във всяко кафене в София”, заявява руският о.з. генерал. И добавя, че явно за българските политици и медии е позорно български политик да се срещне с руски политически анализатор, но не и с американски. „На българския народ тази пропаганда не действа”, убеден е Решетников.

Думите на о.з. генерала са интересни в контекста на това, че Корнелия Нинова го нарече „компроментиран” и „изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси”. "Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси. Още повече днес, когато разбрах, че една партия, командвана от Турция и от Ердоган, иска специална анкетна комисия в парламента, заедно с ГЕРБ, по този случай. Някакъв компрометиран о.з. генерал, който е изгонен за корупция от Кремъл, в договор с ДОСТ и ГЕРБ да ми искат обяснение - няма да стане”, бяха думите на Нинова, след като депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева я попита дали е обсъдила кандидатурата на Радев с Решетников. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан също не пропусна възможността да нападне Нинова и заяви, че тя е лъжкиня по отношение на Решетников.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика