Сегейчо, пуши, мама

75746
Сегейчо, пуши, мама

България е скандализирана от видеоклип с пушещи по заръка на майка си деца на възраст като за детска градина. Отвратителното клипче стана популярно с репликата на майчицата към довчерашните кърмачета „пуши, мама".

Детската градина е любима метафора по същото време за лидера на столетната партия Сергей Станишев, който дефилира в днешния български печат с цигара в уста и с тезата, че все пак и въпреки всичко трябвало да се преразгледа ограничението за пушачите в заведенията.

Скандал обаче няма. Има поредното скандално, (приемано за нормално) изпълнение на поетото обещание за повече дим в държавата, здравословен за джобовете на шепа лобисти, които се крият зад „аргумента" с работните места на най-големите жертви на цигарения дим- работещите в туристическия бранш.

Това е грижа за въпросните джобове с цинично пренебрежение за белите дробове на хората в пълен контраст с толкова шумно прокламираното човеколюбие на управляващите другари и другарки. Което е също така нормално за хора, които „туриха пепел" на последиците от чернобилското заразяване на България и бясно агитират в полза на нови ядрени мощности в момент, когато цели държави от мащаба на Германия и Япония, радикално режат ядрения тумор, вървейки по стъпките на други, като Австрия и Италия, които отдавна го изрязаха именно след и заради Чернобил.

Както се вижда, лобито на ресторантьорите, което си има министър-председател, известен с близостта си с владетеля на казина, хазартния бос Васил Божков-Черепа, нашепва на малкия Сергейчо да слушка и да си изпълнява ангажиментите: „пуши, мама, пуши".

В тон с тази здравоубийствена тенденция, майчински се проявиха вчера и контрапротестиращи срещу протестриращите, които за целта са си избрали за мишена президента Плевнелиев. На всекидневното си партийно открито събрание пред шадраванчето в центъра на София, вместо да се възмутят от своя мандатокрепител Сидеров, „прославил" България с пиянски скандал в центъра на Европа, те грижовно го похвалиха:

„Благодарение на него парламентът днес пак работеше. Неговото златно пръстче! Така че нека да го поздравим, затова че дава шанс на държавата да работи", коментира протестиращ.( Actualno.com)

С други думи, Сидеров беше поощрен с „пий, мама".

При това демонстративно изнасилване на здравия разум в нашата държава, не искам да си помисля за какво още столетницата и нейните отрочета ще се присетят майчински спрямо България, полегнала пред похотливата власт. На вълната на умилението да поощряват пороци, представяни като добродетели, „мама" като нищо ще възкликне „изнасилвай,мама" ( има и по-кратка думичка).

А после- защо българите псували на майка!

Автор: Иво Инджев

Публикувано на: ivo.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com