Депардийо: Русия е велика демокрация

26029
Депардийо: Русия е велика демокрация

Знаменитият френски актьор Жерар Депардийо, който се сдоби с руско гражданство благодарение на руския президент Владимир Путин, се обърна в открито писмо към журналистите, в което разказа за своята любов към Русия. Това съобщава на електронната си страница руският Първи канал.

“Обожавам вашата страна Русия, вашия народ, вашата история, вашите писатели. Обожавам вашата култура, вашият начин на мислене. Баща ми винаги е бил комунист и слушаше Радио Москва. Това също е част от моята култура”, написа Жерар. “В Русия се живее добре. Не е задължително да е в Москва, която за мен е твърде голям мегаполис. Предпочитам селото, в Русия знам за чудни места”, добавя актьорът. Депардийо добавя, че “Русия е страна с велика демокрация”, а също и че “тя не е страна, където премиерът може да си позволи да нарече гражданин жалък човек”.

Путин даде гражданство на Депардийо

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който се дава руско гражданство на видния френски актьор Жерар Депардийо, съобщ...

В своето писмо френският актьор също обещава да научи руски език. “От уважение към вашия президент и великата ви страна, повече няма нищо да добавям”, приключва писмото си Депардийо, цитиран от БЛИЦ.

Самото писмо обаче предизвика днес лавина от критики и саркастични предложения към актьора в руските социални мрежи, предаде БГНЕС.

"Жерар, ела на 31 януари на Триумфалния площад (в Москва) с новия си руски паспорт в джоба. На този площад всяка година на този ден в 18 ч. руски граждани настояват за правото да организират мирни демонстрации, което е залегнало в чл. 31 на конституцията. Чакаме те, Жерар", заявява писателят Едуард Лимонов, активен опонент на Путин. "С тази покана ти ще имаш възможност да играеш активна роля като защитник на свободите в Русия", добавя той в социалната мрежа LiveJournal.

Лимонов редовно бива арестуван на същия площад по време на демонстрации.

В писмото си, публикувано снощи от руския Първи телевизионен канал, Депардийо заявява: "Говорих за това с моя президент Франсоа Оланд. Той знае, че обичам много вашия президент Владимир Путин и че това е взаимно. Казах му, че Русия е велика демокрация." "Няма да забравя и никога няма да простя за тази фраза "... велика демокрация", заяви журналистът Матвей Ганаполски по радио Ехото на Москва. "Той бил възхитен от руската демокрация! Абсолютна детинщина!", заявява във Фейсбук Владимир Соколов.

И Жан Мишел Жар се спасява от Франция?

Царят на електронна музика е водил преговори с представители на британското правителство да установи бизнеса си в Лондон, потвърдиха от...

"Да зареже родината си заради пари... това е толкова руско - той е наш човек", пише herhermann в Live journal.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com