Козметичната хирургия процъфтява, опасните импланти не плашат

4528
Козметичната хирургия процъфтява, опасните импланти не плашат

Козметичната хирургия процъфтява по света и е неповлияна от уплахата от френските дефектни импланти, заяви глобална организация на пластични хирурзи.

Базираната в Париж организация "IMCAS" твърди в ново проучване, че процедурите за красота по света, включително липосукция, гръдни импланти и ботокс, са нараснали с 10,1 % на годишна база през 2011 г. Паричният израз на растежа в сектора е от 3,2 до 3,8 милиарда евро.

Всички силиконови гърди с код

Две от трите най-големи групи в Европейския парламент призоваха Европейската комисия да предприеме мерки за повишен контрол при гръдни...

Според проучването тази година ще има растеж от 11,12 %.

Смята се, че над 400 хиляди жени по света имат имплантите, изработени от закритата френска компания "PIP", използвала импланти със занижени стандарти.

Според представител на организацията "PIP" е била малка организация, която основно е изнасяла за Европа и Латинска Америка, а не за големи пазари като САЩ и Азия, предава АФП.

Междувременно, срещу основателя на френската компания за гръдни импланти PIP са повдигнати обвинения. Адвокатът на Жан-Клод Мас съобщи, цитиран от АФП, че обвиненията са за "непредумишлени телесни щети".

Пластични хирурзи искат забрана на рекламите на импланти

Британската асоциация на пластичните хирурзи призова да бъдат забранени всички реклами на козметични медицински процедури. Това стана н...

72-годишният Мас беше арестуван по време на разследване на компанията, която се смята, че е осигурила импланти за над 400 хиляди жени по света. Той е бил освободен под гаранция от 100 хиляди евро.

Компанията PIP се озова в центъра на световен скандал след разкритията, че имплантите са под необходимия стандарт и при спекулациите, че може да крият здравни рискове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com