Раул Кастро: Еднопартийната система ни пази от империализма

4396
Раул Кастро: Еднопартийната система ни пази от империализма
Президентът защити еднопартийната система в Куба и определи корупцията като по-голяма заплаха за комунистическата революция от подривната дейност на САЩ

Кубинският президент Раул Кастро защити еднопартийната система в Куба, определяйки я като гаранция за суверенитета, социалната справедливост и завоеванията на комунистическата революция от 1959 г., в заключителната си реч на конференция на кубинските комунисти, предаде Асошиейтед прес.

Той отправи също предупреждение към партийните делегати да се борят с корупцията, която по думите му е по-голяма заплаха за кубинската революция от подривните действия на САЩ срещу острова.

Вкусна кубинска революция

Куба се отваря - братята Кастро са решили да затворят държавните ресторанти и да скъсат с лошото обслужване и храна. На острова вече ни...

"Да се откажем от принципа на еднопартийността би означавало да легализираме партията или партиите на империализма на родна земя и да пожертваме стратегическото оръжие за единството на кубинците", подчерта той.

Раул Кастро потвърди решението да се ограничи времето за пребиваване на ключови държавни и партийни постове на два последователни мандата от по пет години. Той отбеляза, че тази инициатива започва да се осъществява постепенно и че съответните изменения ще бъдат внесени в конституцията.

Кубинският президент спомена също за необходимостта от вливането на нова кръв сред ръководството на острова, но се оплака, че са много малко подготвените млади лидери. Така той попари надеждите на онези, които се надяваха двудневната партийна конференция да приеме решения за фундаментални реформи или за нови лица в застаряващите редици на най-висшите партийни ешелони, посочва АП.

Агенцията припомня, че Раул Кастро е на 80 години и че двамата с неговия брат Фидел Кастро, който се оттегли, ръководят Куба от 1959 г. Заместниците на Раул Кастро са съответно на 81 и 79 години. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com