САЩ няма да изваждат Куба от черния списък

7386
САЩ няма да изваждат Куба от черния списък

Държавният департамент на САЩ не смята за момента да премахне Куба от черния списък с държави, подкрепящи тероризма като Сирия, Иран или Судан, заяви говорител на външното ведомство, предаде БГНЕС.

"Няма никаква промяна в нашия списък с държави, подкрепящи тероризма. Държавният департамент няма никакви планове за момента да премахва Куба от този списък", се казва в електронно съобщение на помощник-говорителя Патрик Вентрел. Очаква се във вторник министерството да публикува доклада си за тероризма през 2012 г. В него трябва да бъдат цитирани държавите, подкрепящи тероризма, както и терористичните организации по света.

Както обаче писа Вентрел, Държавният департамент не използва годишния си доклад, за да обявява нови имена в списъка или изваждането на държави или организации от него. Това може да бъде направено във всеки момент на годината по преценка на американската администрация. Макар че в САЩ има дебат за евентуално изваждане на Куба от този списък, Вашингтон не смята така. Той обвинява "Острова на свободата", че дава подслон и подкрепа на колумбийски бунтовници, на баски сепаратисти и на американци, укриващи се от правосъдието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com