Сирия отрича да има химически оръжия

3859
Сирия отрича да има химически оръжия

„САЩ целят да свалят режима в Дамаск чрез създаване на страхове относно химическо оръжие и създават сценарий, подобен до този, който им позволи нахлуване в Ирак”, заявява министърът на външните работи на Сирия, Уалид Муалем, цитиран от АФП.

„Химическите оръжия са измислица на американската дипломация. Дори и да съществуваха - как да ги използваме срещу собствения си народ?”, добавя министърът.

Войната в Сирия разрушава световно културно наследство

Освен живота на хиляди хора, продължаващите военни действия в Сирия засегнаха и древния покрит пазар в град Алепо – обект, който ...

В края на юли Сирия призна, че разполага с химически оръжия и ще ги използва при чужда интервенция, но не и във вътрешния конфликт в страната.

Преди дни пък американският министър на отбраната Леон Панета заяви, че сирийското правителство е преместило химически оръжия, за да ги постави на по-сигурно място, докато в страната продължава гражданската война.

Министърът посочи, че разполага с информация, според която химическите оръжия са били преместени от някои складове с цел по-доброто им опазване.

Редактор: Яна Баярова

Ердоган: Русия, Китай и Иран да спрат подкрепата за Сирия

Турският премиер Реджеп Ердоган призова направо Русия, Китай и Иран да сложат край на подкрепата си за сирийския режим на президента Ба...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com