Убиецът на полицаи в САЩ остава неуловим

15057
Убиецът на полицаи в САЩ остава неуловим

Трескавото търсене на убиеца на полицаи в Лос Анджелис Кристофър Дорнър продължава, след като полицейските сили в града на киното и шоубизнеса откриха пикапа му изоставен край ски-курорта Биг беър край Лос Анджелис. В автомобила, който бил със счупена ос, имало оръжия.

В издирването на обвинения за три убийства Дорнър участват над 100 полицаи, които се опитват да влязат в дирите му из покритите със сняг планини на Калифорния. CSB и CNN твърдят, че убиецът е зарязал колата си, тъй като тя се е повредила. За всеки случай полицията иска да предотврати измъкването на Дорнър в Мексико, поради което на Сан Исидро, най-натоварената граница на Щатите, денонощно патрулират полицаи с бронирани жилетки и проверяват стриктно всяка кола.

Дорнър е уволнен от полицията в Ел Ей преди пет години и явно досега е трупал гняв, който го превърна в убиец, твърдят експерти, предаде БГНЕС. Издирването на описвания като "въоръжен и много опасен" бивш полицай се разпростря и в съседните на Калифорния щати Аризона и Невада. В смразяващ дъха меморандум, разпространен в Интернет, Дорнър заплаши да поведе неконвенционална и асиметрична война срещу хората с униформа на полицията на Ел Ей, независимо дали са на работа или в почивка. От първото му нападение досега на 3 февруари той извърши 3 убийства, една от мишените му е ранена.

Полицията на Лос Анджелис с подкрепата на други служби, включително ФБР, е поставила под усилена охрана 40 от потенциалните мишени на убиеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com