Юнкер: Словения няма да има нужда от спасителен план

2188
Юнкер: Словения няма да има нужда от спасителен план

Председателят на еврогрупата Жан-Клод Юнкер днес заяви, че Словения ще проведе обещаните реформи и няма да поиска план за икономическото си спасяване, предаде АФП.

„Ситуацията в Словения е тежка и страната няма време за губене”, заяви Юнкер след среща със словенския премиер Янеш Янса.

Словения е пред банкрут

Словенският министър-председател Янез Янша официално призна, че страната е изправена пред тотален банкрут, предаде БГНЕС. Досега власт...

„Моята работна хипотеза обаче е, че обявените от правителството реформи ще бъдат приложени в обозрими срокове. Смятам, че Словения няма да поиска спасителен план”, добави Юнкер.

Думите му бяха подкрепени от изявлението на словенския премиер, който заяви, че страната му има „целия потенциал да излезе от кризата”.

В същото време словенският премиер Янез Янша официално призна, че страната е изправена пред тотален банкрут, предават световните медии. Досега властите в Любляна твърдяха, че правителството може и само да се справи с всички проблеми.

"Още през месец октомври Словения може да банкрутира, ако не успее да продаде държавните облигации. Става въпрос за нова, огромна заплаха за оцеляването на еврозоната", каза Янез Янша. Това признание дойде само няколко часа след като кредитните агенции свалиха рейтинга на Словения. БВП през втората четвърт на година спадна с 3.2 на сто.

В Словения не могат да се разберат за икономиите

Словенското правителство, което е съставено от пет партии, не може да постигне споразумение по важната програма за икономии. Ако скоро ...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com