Тим Хауърд - от "бавноразвиващ се" до герой

49387
Тим Хауърд - от "бавноразвиващ се" до герой

Вратарят на САЩ Тим Хауърд е корав мъж. 35-годишният играч от Ню Джързи бе с основен принос янките да паднат само с 0:1 от Германия и да се класират напред. На това световно американците официално се интересуват от футбол. Мачовете имат рекордна гледаемост, по-голяма дори от финалите в бейзбола и НБА. Всички говорят за Клинт Демпси, за Джърмейн Джоунс, Майкъл Брадли. Но изненадващо няма много коментари за Хауърд, който играе на 4-о световно.

Самият той също не говори много. В САЩ е играл за Ню Йорк Метростарс (сега Ред Булс). След това отива в Манчестър Юн, а от 2006-а е в Евертън.

Юрген Клинсман: Можем да отстраним Белгия

Селекционерът на националния отбор по футбол на Съединените щати Юрген Клинсман заяви пред сайта на ФИФА преди осминафиналния мач от св...

Той обаче е способен да преодолее всичко. Миналата година счупи две кости в гърба си, докато игра за Евертън в мач от ФА Къп. Въпреки контузията той игра до края на мача и даже спаси положение. Което вече не се среща често в съвременния футбол, в който играчите все по-често се оплакват, симулират и мислят за прическите си (вижте как изглежда Роналдо).

Хауърд всеки ден трябва да се бори с физически проблем - той страда от Синдрома на Турет. Намират му го още когато е на 11 г. И въпреки това той успява да се справи с проблемите, до които тази болест води. Често го питат дали това не му пречи на играта. Преди време от "Шпигел" директно го питаха: "Изпускали ли сте топката заради тик?" Той каза, че е изпускал топка, но никога заради тик. А на въпроса дали се притеснява, че някой ден това може да стане, Хауърд отговори: "Няма да стане."

Европейската преса редовно го подиграва. Още когато подписва с Манчестър Юнайтед, английските таблоиди го обявяват за "бавно развиващ се". Феновете на другите отбори пък пеят: "Ще ни напсува след минута, ще ни напсува след минута", визирайки друго последствие от болестта, което влияе директно на речта. Хауърд обаче не се впряга от подобни неща. В интервю наскоро той каза: "Вижте, не всички болни от този синдром псуват без причина. На игрището аз често ругая, но това не е заради болестта ми."

Демпси: Белгия е мощен отбор, но определено няма да ни се подкосят коленете

Нападателят на Съединените щати Клинт Демпси каза след загубата от Германия с 0:1, че американците могат да бъдат доволни от себе си. Г...

Интересно е дали някой би се опитал да се шегува с него директно в лицето му. Той е висок 191 см, прилича на бодибилдър, има голяма брада и много татуировки. Въпреки това самият Хауърд обяснява, че не е човек, който обича конфликтите и гледа да ги избягва. Освен това той често участва в благотворителни акции, а наскоро стана едно от лицата в кампания за защита на животните.

В Англия Хауърд стана известен и с друго - той е едва 4-ият вратар в историята на Висшата лига, отбелязал гол. Случи се през 2012-а, когато след негов шут напред топката бе подхваната от вятъра и в крайна сметка влезе във вратата на противника. Но Тим отказа да празнува.

"Беше жестоко. Никога не искам да ми се случи такова нещо. Не е хубаво, че съм вкарал гол, смущаващо е. Съчувствам на Адам" (вратаря на Болтън Адам Богдан - б.а.) - казва Хауърд за този случай.

На Световното той играе все по-силно, а заобичалите футбола американци се надяват това да продължи и на 1/8-финалите.

Звезда на САЩ със счупен нос, пропуска осминафинала?

Полузащитникът на националния отбор на Съединените щати по футбол Джърмейн Джоунс е със съмнения за счупен нос след двубоя от груповата...

Емили Шайър, "Дейли Бийст"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Серхио Ромеро - "малкият" голям коз на Аржентина за титлата
Серхио Ромеро - "малкият" голям коз на Аржентина за титлата

Как се е развила кариерата на аржентинския национален вратар Серхио Ромеро, който спаси две от дузпите на Холандия в полуфиналния мач на Мондиал...