Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дайте да викнем и духа на Бай Тошо и всичко ще се оправи

20 юни 2024, 09:39 часа • 8159 прочитания

Да бил жив Алексей Петров, щял Борисов да се разбере с “Промяната”. Щели да идат в манастира и всичко да е окей.

Само духове не бяхме викали в нашата политика, но ето че и това може да свърши работа. В конкретния случай няма значение дали Бойко Борисов плаши Кирил Петков с нещо, известно само на тях двамата и на покойния Алексей, или просто така си говори.

Още: Гюнер Тахир: Бойко Борисов видя, че който се събра с ДПС през годините, вече е в небитието

Апропо, дали на тази среща Борисов би пратил контактьорките? Или не им е мястото в манастира, та би отишъл лично?

Важното е, че можем винаги да разчитаме на помощ от отвъдното.

Ами дайте да викнем и духа на Бай Тошо - той и до днес си има верни, все още живи фенове сред широките народни маси. Появата му със сигурност би вкарала нещата в малко по-ясни рамки. Ще имаме стабилен бекграунд от първо лице, пък било то и комунистическо. Ще ни разкаже кой какво е правил по онова време и какво се е случило, ще изясни генезиса на това, което имаме като резултат. Може и повечко за Бойко Борисов да ни разкаже - нали до последно беше негов охранител. 

Още: Христо Иванов за Бойко Борисов: Сега се оказа насаме с Пеевски и се гърчи

Отворете си очите и вижте докъде я докарахме - охранителят на бившия комунистически диктатор днес е спасител на нацията. За N-ти път.

Тук всички, играли на политическия терен, трябва да се забутат в ъгъла и да се срамуват, а не да винят народа за кого гласува. Народът е докаран до този хал от алчните политици, на които изобщо не им пука за избирателя. Но игнорът е взаимен - избирателят вече не гласува. С надеждата, че по този начин няма да има нищо общо с този зверилник.

Да, ама не. Гласуваш-не гласуваш, си част от психотрилъра, наречен българска политика.

Още: Илиян Василев: Пеевски ще бори Радев - това и за виц не става

Като част от него спиритическите сеанси са нещо много хубаво и не бива да се плашим от тях. Духовете от миналото могат твърде много да ни разкажат за настоящето. Та Борисов сигурно е прав, защо пък да не повикаме малко духове - така или иначе сме до кривата круша, все може да станем по-добре.

Всъщност, най-добре е от всички в първото действие на новото читалищно представление е президентът. Той вероятно вече е готов с прословутия си политически проект. Ако се появи, битката ще е между голите от кръста нагоре и голите от кръста надолу, екскюз май френч. Ще бъде забавно да видим кой на колко компромиси е готов. Но въпросът, както добре знаем, не е само в готовността, а в реалните действия.

Още: Анализатори: Президентът, гол до кръст, затапи цялата кампания

Колелото на късмета се завърта доста бързо този път и Радев изглежда бързо може да спечели нова възможност да назначи служебно правителство. Колкото и да му ограничиха периметъра, все пак той ще има думата, вероятно съвсем скоро. Вероятно доста от тези, които няма да станат министри в едва-ли-възможния-кабинет-на-Борисов, загряват вече на тъчлинията за служебни такива.

Че ще има нови предсрочни избори, изглежда видно от сега. Още от първия си ден новото Народно събрание показа, че няма какво да очакваме от него. То ако сме със същите играчи, едва ли и от следващия парламент ще бъдем очаровани.

Единствено трябва да внимаваме в тайминга.

Преди месец и нещо един умен колега каза, че първо трябва да минат американските избори, за да се види накъде тръгва светът. И чак след това ще се пренареди и нашето политическо театро.

Обзалагам се, че е прав.

Автор: Евелина Гечева

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес