Поздрави от ГЕРБ: Глупаво е, но смело напред

13871
Поздрави от ГЕРБ: Глупаво е, но смело напред
Снимка: БГНЕС

Да бъде налаган мораториум върху цените на тока и водата е "много глупаво". Това заяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев само преди ден пред Нова телевизия.

"Два пъти на нас ни е предлаган такъв мораториум и ние сме го отхвърляли, защото това не е пазарно решение. Според мен е много глупаво" - думи на Добрев, касаещи времето на управлението на ГЕРБ.

Но когато Добрев беше попитан как като е толкова групово, сега ГЕРБ го предлага, отговорът беше: "Ами, то призиви за мораториум се чуваха от управляващата коалиция предишните дни. В този смисъл тя (бел. ред. - Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ) е направила това, което искат управляващите".

КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЕ, ГОСПОДА И ГОСПОЖИ ОТ ПРОМЯНАТА

След години наред по медиите и след какви ли не бисери, този ме остави онемял. Не за друго, ами защото вече не останаха абсолютно никакви граници дори в признанията в каква реалност живеем. Реалността на вечната класика в киното "От глупав по-глупав", само че в измерение на интелигентността на българския избирател!

Да обобщим! Енергийният експерт на ГЕРБ не го питат дали партията да предложи мораториум за цената на тока. Христоматиен пример как партията, която ни управлява толкова години, взема такова жизненоважно значение не на база експертиза, а на друга база. Каква друга - изгода, но не за обществото.

Дали това е единственият пример за работата на ГЕРБ? Не знам - поне досега аз такова директно признание като това на Добрев не бях чувал. Дали при другите партии е така? Също няма директно признание. Има обаче едно непогрешимо измерение - резултат! След като България е най-ниско в най-важните класации в ЕС, като например по стандарт на живот, за какво изобщо си говорим?! Ако няма промяна в резултата, всички видове промяната да вървят ....

КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЕ, ГОСПОДА И ГОСПОЖИ ОТ ПРОМЯНАТА

Колкото и да е наивно, идеята на съществуването на политиците е да успяват чрез своето виждане да правят живота на всички ни по-добър. Но никой вече не вярва, че те съществуват заради това. И вероятно е много глупаво дори да пиша за примера с Делян Добрев, защото такива неща се приемат за публична тайна - един вид, абе такъв е животът. Но все още не мога да се примиря, че е такъв - а вие?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com