Делян Добрев определи предложения от ГЕРБ мораториум за тока за глупав

7987
Делян Добрев определи предложения от ГЕРБ мораториум за тока за глупав
Снимка: БГНЕС

Не знаех как е решено ГЕРБ да предложи мораториум върху цените на тока, парното и водата. Това заяви бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев. По думите му, той не бил гласувал в подкрепа на този мораториум. Според Добрев, мораториумът бил много глупав. Но на въпрос казал ли е го е на Десислава Атанасова (председателят на парламентарната група на ГЕРБ), отговорът беше, че тя направила това, което искали управляващите.

Добрев добави и друго - сега, с мораториума, ще се плащат лихви по задължения, след като мораториумът изтече. Той изтича в края на март.

Борисов: Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”...

"Нали си давате сметка колко шизофренен е този разговор, който водим", попита водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Добрева - за мораториум, който опозицията предлага, управляващите приемат, а после опозицията обяснява колко е лош. Отговорът беше, че ако искали, управляващите могат да отменят мораториума.

В най-скоро време, когато балансите бъдат вкарани в системата, този мораториум ще отпадне, увери Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната". Според него, нашата система не е достатъчно справедлива и балансирана, за да поеме външни шокове като сегашните.

ОТ ГЕРБ НЕ ПРИЗНАВАТ, ЧЕ МОРАТОРИУМЪТ ВЪРХУ ЦЕНАТА НА ТОКА И ВОДАТА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН (ВИДЕО)

Не може на ЕРП-тата компенсация от 100% по разликата с високата цена, а за "Топлофикация" 20 лв. на всеки 90 лв. "Бюджетът е пълен с пари, но тези пари не се дават да се подкрепят предприятията", настоя Добрев.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ И МОРАТОРИУМЪТ СА ОПОЗИЦИЯ, НЕ ЗАЯЖДАНЕ

Борисов: Мораториумът само отложи проблема

Бившият премиер Бойко Борисов събра Изпълнителна комисия на ГЕРБ и депутатите от партията и пред тях коментира, че мораториумът върху ц...

Оборотите на "Булгаргаз" са милиарди. Някой иска да вземе тези милиарди. Така Добрев накратко резюмира един от големите скандали по Коледа в енергетиката ни – за договора за доставка на газ от Азербайджан през "Булгаргаз".

Вероятно новото правителство и енергийният министър са поискали от „Булгаргаз” договора с Азербайджан. 8 години този договор не изтече – сформира се новото правителство и изтече. Фактът, че не могат да се справят с управлението на държавата, е ясен за всички, заяви Добрев.

Знае се кой публикува в интернет клаузите от договора. Службите със сигурност знаят. Един самозван енергиен експерт го прави – няма да кажа имена, подчерта бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ.

Добрев обясни пред Нова телевизия, че от ГЕРБ ще питат дали има реална опасност „Булгаргаз” да загуби договора си – да загуби водещото си място в България и някой друг да може да вземе това място.

Стига с тези оправдания какво направили или ненаправили предишните. За 10 месеца можеха да построят връзката с Гърция, иронизира Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика