Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж, отвлечен преди 26 години, е бил само на 100 метра от дома си: Ето защо не потърсил помощ

16 май 2024, 15:32 часа • 7708 прочитания

Мъж, който изчезва преди повече от 25 години, на 17-годишна възраст, е намерен жив само на 100 метра от дома си в Алжир, съобщава NDTV. Член на семейството смята, че Омар е убит по време на гражданската война в страната през 90-те години, майка му обаче продължила да го търси, докато не починала през 2013 г.

Омар Бин Омран е бил спасен от къщата на похитителя си, след като е изчезнал на път за училище през 1998 г. Омар, сега на 45 години, е бил държан в мазе в кошара за овце. 61-годишният мъж, който отвлича Омар, е задържан. Той е обвинен и в убийството на кучето му.

Видео в социалните мрежи показва момента, в който Омар е спасен от силите за сигурност в неделя (12.05). Клипът показва Омар с дълга брада, треперещ, докато му помагат да излезе от мазето.

Още: Освободиха стотици нигерийски ученици след въоръжено отвличане

Братът на похитителя намеква за отвличането

Полицията е алармирана, след като братът на съседа намеква в социалните медии, че неговият брат е замесен в отвличане. Той разкрива информацията, тъй като братята са в спор за наследство. Когато служители претърсили дома на съседа, те откриват капак, скрит под сено на пода. Омар бил точно там. Той е бил откаран в местна болница за лечение, след като е бил спасен. 

Омар казва на членовете на семейството си, че понякога ги вижда през прозореца в дома на похитителя си да минават, но не можел да говори или да ги извика - сякаш е бил под някакво заклинание.

Още: Отвлякоха известен мексикански журналист

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес