7 неща в спалнята, които ви пречат да спите добре

6473
7 неща в спалнята, които ви пречат да спите добре
Снимка: iStock/Guliver

Сънят е естествена нужда на всяко човешко тяло. Ако нощната почивка не е пълна, човек ще е изключително изморен през цели ден. Работоспособността му ще пострада, няма да успее да се съсредоточи над важните си задачи.

Трябва внимателно да инспектирате спалнята си, за да се отървете от неща, които влияят негативно на качеството на съня.

1. Механични часовници

В периода на бодърстване тиктакането на часовника е незабележимо, тъй като се смесва с всички останали звуци. Но през нощта в спалнята има пълна тишина, така че монотонният звук ще предизвика раздразнение. Ще ви е трудно да заспите, затова на сутринта ще станете със силно главоболие.

2. Декор в ярки цветове

По-добре е да декорирате спалнята в пастелни цветове, защото тялото ви трябва да си почине. Органите на зрението не са изключение. Ярките елементи на декора ще възбудят и претоварят нервната система. Ако не спите достатъчно, премахнете всички цветни детайли и украсете интериора със спокойни предмети.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

3. Хаос

В спалнята трябва да има идеален ред. Дрехи, разпръснати навсякъде, купчина неща ще доведат до стрес, раздразнение на подсъзнателно ниво.

Помислете за закрити системи за съхранение, за да използвате по най-добрия начин всеки сантиметър ценно пространство. Преди лягане не забравяйте да проветрите стаята, тъй като чистият въздух ще съдейства за бързото заспиване.

4. Устройства

Експертите казват, че джаджи, които излъчват електромагнитни вълни, не трябва да са близо до леглото. Ето защо оставете смартфоните и лаптопите, изключете телевизора. Не забравяйте, че радиацията ще забави синтеза на мелатонин, който е хормонът на съня.

5. Много стайни растения

Да, саксийните цветя ще абсорбират вредния въглероден диоксид и ще напълнят стаята с кислород. Въпреки това не всяка домакиня обръща достатъчно внимание на почистването на листата на растенията. По повърхността им се натрупва голямо количество прах, така че може да изпитате алергии. Също така прахът влияе отрицателно върху качеството на нощната почивка.

Не се отказвайте напълно от стайните растения, но изберете сукуленти с малки листа.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

6. Спално бельо с ниско качество

Синтетичното спално бельо е евтино, експлоатационният му живот е дълъг. Влакната на материала обаче няма да пропускат въздуха, а също така ще абсорбират голямо количество пот.

В резултат на това ще се сблъскате с обрив, няма да можете да си починете напълно през нощта. По-добре е да купите спално бельо от коприна или памук. Тъканите ще позволят на тялото да "диша", тяхното ниво на хигроскопичност е високо.

7. Стара възглавница

Ако продуктът е с обикновен пълнител, е необходимо да го сменяте на всяка година и половина. Възглавницата с мемори пяна се сменя на всеки три години. Ако възглавницата е твърде стара, тогава гръбнакът ви няма да получи подходяща опора.

Свалете калъфката и проверете възглавницата. Не трябва да има петна и следи от пот. Ако има дефекти, купете нова възглавница, тъй като не си струва да спестявате от качеството на нощната почивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com