Бременна за пари

3472
Бременна за пари
Снимка: iStock/Guliver

Пандемията остави стотици бебета, плод на сурогатното майчинство да чакат своите родители в болниците в Украйна. В страната започнаха ожесточени спорове относно този вид бизнес заради опасението, че се е превърнала в супермаркет на сурогатното майчинство. Някои политици искат процедурата да се забрани, пише финландското издание Helsingin Sanomat.

По-голямата част от клиентите са чужденци. Популярността на услугата се обяснява с това, че клиентите остават доволни и я препоръчват на други нуждаещи се. В клиника с добра репутация услугата струва около 40 хил. евро. 

Бебе се роди четири години след смъртта на родителите си

Бебе се роди в Китай, четири години след смъртта на своите родители, загинали в катастрофа. Двойката, която загива в инцидент през 2013...

Заради премахването на политиката за едно дете вече има много желаещи и от Китай.  По официални данни украинските сурогатни майки са износили и родили 1,5 хил. бебета. Но според експертите реалният брой е поне три пъти по-голям, тъй като официалната статистика обхваща само хетеросексуалните съпружески двойки, без еднополовите и тези, които искат дете само за себе си.

Много от жените се включват в услугата поради финансови причини. Такъв е случаят на Снежана, която има болно дете, което изисква скъпоструващо лечение. 

Обикновено сурогатната майка получава 15 хиляди евро, това не са малко пари, в страна, в която средната заплата е 200 евро. 

Икономическата ситуация е тежка и никоя жена не става сурогатна майка от добър живот, споделя още Снежана. Това добавя в процедурата елемент на неравноправие, което засилва риска от мошеничество. Жените от бедните страни раждат деца за двойки от богати страни.  

Ким Кардашиян си плаща за сурогатна майка

Ким Кардашиян и рапърът Кание Уест са сключили сделка със сурогатна майка за колосалните 113 000 долара, за да износи третото им дете. ...

Обикновено сурогатните майки сключват договор с агенцията, която предлага услугата. Понякога клиентите и майките не знаят нищо едни за друго. 

Законодателството в Украйна дава добри възможности за осъществяването на сурогатното майчинство. Експертите се опасяват, че ако се стигне до забрана това ще доведе до появата на черен пазар.

Въпреки че основната причина за жените да станат сурогатни майки са парите, има такива, които вярват в това, че извършват добро дело.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари