Дахер Ламот обясни защо повечето сирийци подкрепят Башар Асад

3400
Дахер Ламот обясни защо повечето сирийци подкрепят Башар Асад
Снимка: Actualno.com

"Днес ми пратиха клип на БНТ, в който се коментират изборите в Сирия. Наблягат на "протестите", които както виждате, не могат да напълнят един площад в Идлеб.

Всъщност в самия клип вие ще видите и защо по-голямата част от нас, сирийците, подкрепят Асад. Ако потърсите още и ако от националните телевизии бяха честни, и имаха смелостта да покажат огромните демонстрации в подкрепа на Асад в най-големите градове на Сирия - Хомс, Алепо, Латакия, Тартус, Дамаск, Хама и т.н. и разгледате, само разгледате лицата и облеклата на хората, а после видите лицата в бунтовническите райони, ще усетите разликата и причината интелигентните, обикновените хора да застанат зад Асад, а не зад сбирщина от джихадисти и платени наемници, грабители и социални боклуци", пише Дахер Ламот в социалната мрежа Фейсбук.

Дахер Ламот: Що за хора биха сложили бомби в девическо училище?

"Що за хора биха сложили бомби в девическо училище и да убият над 85 души, повечето от които малки момичета? При това само защото са ха...

"Забелязвате ли как са облечени жените в правителствените райони, интелигентните лица, лица от всички цветове, етноси и религии. А сега, уважаеми БНТ, БТВ и НТВ, и прочие, вижте кадрите, които показвате от Идлеб. Колко жени се виждат? Я отговорете? Няколко, колкото пръстите на едната ръка, вероятно получили разрешение от имама за да се снимат пред западните медии. Нито една незабрадена. Всико в никаби и строги хиджаби. Вижте им лицата. Просто ги съжалявам. Простотията ги е докарала дотам, да изгонят всички християни, алауити, кюрди, друзи, образовани сунити, да им отнемат имуществата и ценностите, а след това да се оправдават с Асад.

Там няма християни, нали? Няма незабрадени жени, стилно облечени хора, няма култура, няма нищо, освен шериат. Ако има, покажете го. Ама няма. Това, което показвате във вашите клипове само го потвърждава и аз ще помоля всички зрители да забелeжат тези дребни, но изключително важни за нас детайли.

И да, Асад може да е диктатор. Точно такъв ни трябва в момента. Милионите по улиците на Сирия точно това ви казват. Вижте какво представлявате вие, вижте какво направихте в Идлиб, където се веят турски знамена, знамена на Ал-Кайда и ИДИЛ, наложен е шериат, въоръжавахте уроди от цял свят и ги наричахте "сирийска опозиция", вижте, че не могат да напълнят един площад в най-големия им бастион, вижте брадите им и лицата им, вижте никабите им, парцалите им, злобата им, неумението да се забавляват и омразата им, сякаш ние ме им виновни за бедността и простотията. И в най-богата държава да идат, пак ще са такива. Вижте шериата им, вижте гнусотията и радикалността.

Като искате да откраднете и управлявате ресурсите на Сирия, поне имайте благоразумието да покажете, че ще осигурите нещо по-добро от Асад, ще запазите цветовете на Сирия, етническите и религиозни богатства. А не да финансирате уроди, с които да искате а ни поставите на колене, щото сирийците не падат на колене. С изключение на ислямистите, престъпниците и на боклуците, които се продават и дават безсрамно по бг, евро и юес телевизиите, щото нямат умения да си изкарат честно прехраната. А телевизиите са пропаднал бардак, с поръчители.

Дахер Ламот: Великобритания, която въоръжи хиляди джихадисти, обвинява Асма Асад в тероризъм

"Според Великобритания Асма Асад, първата дама на Сирия, е терорист и искат да й отнемат британското поданство. The hypocrite UK gov...

Затова ще видите красиви жени, деца и мъже от едната страна, и забрадки, бради и ислямистки, радикален наратив от другата.

Мнозинството от сирийците са направили цивилизационен своя избор отдавна. Наречете ме каквото поискате. 80% от сирийците са с мен и аз го знам и виждам. Наречете ни асадисти, путинисти, каквото искате. Но сами ще съжалявате, ако ни погубите и оставите оназ паплач да поеме контрол и като рак да се разпространи в Европа. Тогава ще ни разберете и ще съжалявате.

И тук няма нищо общо с Асад."

Още: Дахер Ламот: Що за хора биха сложили бомби в девическо училище?

Башар Асад гласува в град Дума, където го обвиниха в използване на химическо оръжие

В Сирия започнаха президентски избори, като в цялата страна бяха отворени над 12 000 избирателни секции. Обектите ще бъдат отворени до ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари