"Фолксваген" ще спести още 3 млрд. евро заради електромобилите

919
"Фолксваген" ще спести още 3 млрд. евро заради електромобилите
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" търси три милиарда евро нови спестявания, за да подпомогне финансирането на програмата за преминаване към производство на електрически автомобили. В тази връзка от централата на „Фолксваген добавят, че не може да се изключи съкращаване на работни места.

Без повече спестявания, рентабилността в утвърденото досега производство на VW "няма да бъде достатъчна, за да бъде напълно готова за бъдещето", каза Арно Антлиц, главен финансов директор, добавяйки, че са необходими "огромни инвестиции".

Volskwagen и Ford правят съюз

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще формира алианс с американската автомобилна корпорация Ford Motor Company. Това заяви ръко...

Затягането на коланите се нарежда на върха на програма, стартирана през 2017 г., която вече е маркирала 2,2 млрд. евро спестявания.

Събрани заедно, схемите трябва да позволят постигане на марж на печалба от "най-малко шест процента" до 2022 г., три години по-рано от планираното, а от четири до пет процента през 2020 г.

След като допусна през 2015 г. да манипулира милиони дизелови автомобили в световен мащаб, за да изглеждат те „по-чисти“ към околната среда при регулаторните тестове, ”Фолксваген“ се надява да остави зад гърба си скандала „Дизелгейт“ с мащабна програма за електромобили.

Разширената група от 12 марки автопроизводители заяви в средата на ноември, че ще инвестира 44 милиарда евро до 2023 г., за да ускори прехода от двигатели с вътрешно горене.

Автомобилни гиганти протестират в Белия дом срещу високите вносни тарифи на САЩ

Представители на “Даймлер“, „Фолксваген“ и „BMW“ пристигат във Вашингтон за разговори с американско...

Разходите за производство ще бъдат намалени чрез ограничаване броят на вариантите на всяка кола, повишаване производителността в заводите на групата и „оптимизиране на разходите за суровини“.

Групата не предостави никакви оценки за въздействието, което ще има върху работните места програмата за спестяване, но "по-нататъшното съкращаване на персонала ще бъде неизбежно", каза старши мениджър пред в Handelsblatt.

"Има възможности за съкращения в администрацията", каза шефът на финансите Антлиц, в допълнение към 21 000-те намаления на работните места в световен мащаб до 2020 г., които вече са планирани.

Жизненоважната за Германия автомобилна индустрия изостана при електрическите автомобили в сравнение с чуждестранните конкуренти, като започна да гледа по-сериозно на новата технология, едва след избухването на „дизелгейт“.

Раследват бившия шеф на "Фолксваген" за укриване на данъци

Германската прокуратура започна разследване срещу бившия шеф на „Фолксваген“ Мартин Винтеркорн по подозрения в укриване на ...

Измамата в измерването на вредните газове досега струва 28 милиарда евро, а продажбите на дизелови автомобили се понижиха в Германия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари