X
 
 

Няма доказателства за химическа атака в Сирия, разкри организация

1818 1
Няма доказателства за химическа атака в Сирия, разкри организация
Сирийската обсерватория за човешки права няма доказателства за химическа атака над Латакия, предаде AFP.

Базираната във Великобритания мониторингова организация категорично заявява, че няма данни, които да предполагат, че сирийската армия е извършила нова химическа атака, въпреки изказването на Вашингтон, че имат такова подозрение.

Руско издание отново повдига въпроса за химическата атака в Сирия

Повече от 24 часа западната преса мълчи след сензационното признание на продуцента от ВВС Риам Далати, който потвърди, че видеозаписът ...

„Нямаме доказателства за такава атака”, заяви Рами Абдул Рахман, ръководител на Сирийската обсерватория за човешки права.

„Ние не сме документирали никаква химическа атака в планините на Латакия”, допълни той.

Алиансът Хайт Тахир ал-Шам воден от бившия филиал на Ал Кайда обвини правителствените сили в Дамаск за извършването на атака с хлор срещу бойците на алианса в северната част на провинция Латакия в неделя.

Сирийската армия отхвърли това обвинение и го нарече измислица.

Няма да има среща в нормандски формат за Сирия

Въпросът за провеждане на среща в нормандски формат на срещата на върха Русия-Франция-Германия-Турция не е била обсъждана по време на т...

Но от държавния департамент на САЩ заявиха, че е имало индикации, че правителството на сирийския президент Башар Асад е използвало химическо оръжие в неделя.

„Все още събираме информация за този инцидент, но повтаряме нашите предупреждения, че ако режимът на Асад използва химически оръжия - САЩ и нашите съюзници ще отговорим на това бързо”, заяви говорителят на държавния департамент.

Абдул Рамах заяви, че само джихадисти са били в местността в неделя по време на предполагаемата атака, което прави почти невъзможно потвърждаването на този инцидент.

„Нямало е цивилни там”, обяви официално той.

САЩ виждат признаци на нова химическа атака в Сирия, заканват се да нанесат удар

Съединените щати съобщиха, че подозират, че сирийските правителствени сили са извършили нова химическа атака и заплашват с решителен от...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители