Полски генерал: Русия промени стратегията си в Украйна, за съжаление, с доста добър резултат

31497
Полски генерал: Русия промени стратегията си в Украйна, за съжаление, с доста добър резултат
Снимка: Getty Images

Руснаците вече не се бият в сухопътна битка. Вместо това те унищожават инфраструктура, за съжаление, с доста добър ефект - казва полският ген. Роман Полко, бивш командир на специалните сили GROM в интервю за DoRzeczy.pl.

Русия използва ирански дронове, за да обстрелва Украйна, защото ракетите ѝ са на изчерпване, това ли е ефектът от по-широкото споразумение на Москва с Техеран, пита изданието?

Кремъл издирва "полезни идиоти", за да подкопае европейското единство, преди Киев да победи

Русия започва "зимна информационна война срещу Запада" - подновява операциите си за влияние в Европа, за да подкопае подкрепата на съюз...

Използването на ирански дронове срещу Украйна доказва, че Русия се въоръжава. Ракетите й свършват ли? Все още не бих бил такъв оптимист, защото Москва вероятно има и ще има още с какво да атакува.

Сега руснаците просто смениха стратегията си - те вече не водят битката по суша, а разрушават инфраструктура, като искат да предизвикат енергийна криза не само в Украйна, но и в цяла Европа. За съжаление, в момента те го правят с доста добри резултати, въпреки факта, че украинската ПВО успешно сваля тези дронове.

От друга страна, случаят с дроновете показва как работи иранската държава. Просто казано, терористът се разбира с терориста. Владимир Путин намира разбиране сред лидерите на Иран или Северна Корея - държави, които водят нечестна политика, но умеят да лъжат, защото Техеран отрича да е продавал дронове на Русия, въпреки сериозните доказателства.

Путин въведе военно положение в анексираните земи на Украйна. Това означава ли, че Русия се страхува от украинска контраофанзива?

Причините са много. Докато Путин, който дори не определи границите на анексираните области, продължава да гради наратив, счита това за територия на Русия и обявява там военно положение. Мисля, че действието на място ще бъде ключът. Накратко, укрепване на този режим с всички средства и евентуално с принуда за местното население да участие във военните действия на руска страна. Това е много перфидна и измамна политика, която предполага, че цивилните стават заложници.

САЩ предупредиха Русия за тежки последици, ако използва „мръсна бомба"

Русия ще си понесе последиците, ако използва "мръсна бомба" или прибегне до употребата на ядрени оръжия. Това заяви говорителят на амер...

Често се говори за възможно присъединяване на Беларус към войната, но Минск все още не го прави. Какво спира Александър Лукашенко? 

Лукашенко се страхува за себе си. Той отлично знае, че тази война е по-малко мотивирана от гледна точка на Беларус, отколкото от гледна точка на Русия. Москва строи своя собствена империя, но тук беларуски войници биха умрели за Путин, което вече е стратегическа загуба.

Затова Лукашенко ще направи всичко, за да не се въвлича повече в тази война. Той предпочита да предостави на Русия територия за нападение над Украйна, защото е наясно, че по-голямото участие може да предизвика протести и опозиция срещу режима в Беларус. Тогава животът му наистина би бил в голяма опасност.

Следователно Лукашенко е между чука и наковалнята: Как да угоди на Путин, но и да се спаси от война. Въпросът е по кой път ще тръгне. 

Превод: Ганчо Каменарски

Зеленски: В Русия усещането за поражение се засилва (ВИДЕО)

Русия се проваля с инвазията си на Украйна. Това заяви вчера в традиционното си вечерно обръщение украинският президент Володимир Зелен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари