5 400 яйца и 2 000 козунака в Бачковския манастир за посетителите на Великден

1788
5 400 яйца и 2 000 козунака в Бачковския манастир за посетителите на Великден

5 400 яйца и 2 000 козунака ще бъдат раздадени в Бачковския манастир тази година за Великден. Те отново ще бъдат дарени от благодетели.

В първия ден от празника всеки мирянин, посетил обителта, на входа ще бъде посрещнат с козунак и яйца. Подготовката за Великден в Бачковската света обител ще започне на Велики Четвъртък. Тогава доброволци и служители в храма ще боядисват яйца. Копието на чудотворната икона също е подготвено.

„То притежава същата духовна сила, каквато и оригиналът.“, категоричен бе игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон.

И тази година традиционното литийно шествие ще се състои на втория ден от Великден. То ще тръгне точно в 8 ч. от Бачковската света обител и ще се насочи към местността „Клувията“.

Половин милион туристи са посетили община Асеновград през 2015 г.

Половин милион туристи са посетили туристическите обекти, намиращи се на територията на община Асеновград, през цялата 2015 г. Това съо...

В шествието ще бъде изнесено копието на чудотворната икона на Пресвета Богородица, поради факта, че до преди няколко дни течеше нейната реставрация. По думите на отец Симон, обновеният лик на светинята е в обков от специалното африканско дърво Ироко, което не гори. В момента оригиналът на иконата е поставен в херметически затворена обвивка.

Това е последният етап от реставрацията, който ще трае около пет-шест години. След това, чудотворната икона отново ще бъде достъпна за миряните.

Във връзка с твърдения, че копието на лика на Пресвета Богородица не притежава чудодейна сила, игуменът на Бачковския манастир разказа историята на двойка мъж и жена от Варна. Младото семейство не е могло да създаде поколение в продължение на седем години.

След молитва, отправена пред копието на чудотворната иконата, жената забременяла и на бял свят се появили близнаците Габриела и Рафаела. По-късно кръщенето на децата било извършено именно в Бачковския манастир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com